За що ми стояли на Майдані? або Колообіг лайна у природі

10 Жовтня 2008
21259
10 Жовтня 2008
17:04

За що ми стояли на Майдані? або Колообіг лайна у природі

21259
За що ми стояли на Майдані? або Колообіг лайна у природі
Розумні думки до мене приходять двічі на день – вранці, коли я стою під гарячим душем, і вночі, в ту непевну мить, коли я вже майже засинаю. Після виступу нашого Президента зі зверненням до народу заснути я вже не змогла, через це перша розумна думка навідала мене вранці під гарячим душем, і вона вкотре набула обрисів неоригінального вже гамлетівського запитання, яке мучить мене (і ще кількох мільйонів українців) протягом останніх років. Формулюється це риторичне запитання тупо і наївно: «За що ми стояли на майдані?».  
 
Я спробую відповісти на це запитання. Ми стояли не за справедливість і не за світле майбутнє. Два місяці поспіль на засніжених вулицях при температурі, не зовсім комфортній для життя і здоров’я, раз по раз вигукуючи «Ю-щен-ко!» і «Разом нас багато!», ми мали на меті щось зовсім інше. Я не баба Параска, і в мене на той час уже давно не було ілюзій, але мені здається, що тоді ми стояли за те, щоб нарешті, згідно з відомим висловом, обрати ту владу, якої ми всі, разом узяті, гідні. Пане Монтеск’є, якби ви були живі, я хотіла б подивитися вам у вічі і суворо спитати: хіба український народ гідний такої влади? Або по-іншому: чи ця влада гідна свого народу? 
 
За останні чотири роки в нашій країні чотири рази були вибори і, відповідно, виборчі перегони. Наш народ, заполітизований уже і без того по самі фаберже, за ці роки забув, що в житті бувають якісь інші цінності, окрім політики, цін на енергоносії і Савіка Шустера. Мені, наївній дурочці (і ще кільком мільйонів українців), хочеться знати, чи ця комедія (трагедія?) скінчиться при моєму (нашому?) житті? Чи зможемо ми колись просто жити, думати про щось хороше, любити, народжувати дітей, читати розумні книжки, не замислюючись про те, що наша влада може в черговий раз нас зрадити?  
 
Нас знову закликали йти на вибори. ОК! Ідея гарна, але мета? З кого або, перепрошую, з чого ми маємо вибирати? 
 
Для тих, хто не пам’ятає, нагадаю. Наш чудовий, вічно юний парламент ми обираємо за партійними списками. Нагадаю ще: закон про саме цей спосіб обрання парламенту було прийнято на початку липня 2005 року. Чудовий, просто геніальний час для прийняття такого закону! Люди, вже розслаблені думками про майбутні відпустки, навіть не зрозуміли, що нам узаконили вибори без вибору! Тепер ми мусимо голосувати за кілька партій. Вибір у нас невеликий: регіони, наша україна, бют, комуністи, блок литвина (я навмисно пишу ці назви з маленької літери). Від того, що у списку «Нашої України» вже не буде Вакарчука, а до якоїсь партії приєднається Дейвід Коперфілд, різниці великої не буде, і на вибір народу (перепрошую, електорату) це суттєво не вплине. Можливо, до компанії сумновідомих партій приєднаються ще вітренко, корчинський, тягнибок і ще кілька добродіїв. Тоді у Верховній Раді їм усім буде, безумовно, набагато веселіше. А нам із цього що? Хай розважаються самі. 
Я (і ще кілька мільйонів українців) давно вже зрозуміли, що ми і наша влада живемо у паралельних світах. То й нехай! Живіть собі! Не чіпайте нас! Сваріться, миріться, утворюйте будь-які коаліції! Ми вас вибрали, і нам тепер байдуже. Ви ж розумієте, що в нас однаково вибору нема? 450 + ОДИН + ОДНА – від перестановки податків сума податків, які ми сплачуємо на ваше утримання, однаково не зміниться. То переставляйтеся, як хочете, але не чіпайте нас! Навіщо нам знову йти на вибори? Чи вам обов’язково треба «переставлятися» привселюдно? Це такий ваш тяжкий хрест – політичний ексгібіціонізм? Відкрийте для себе спеціальний телеканал, який буде так само закодований і платний, як інші порнографічні канали на нашому кабельному телебаченні, і показуйте там себе у всій красі в нічний час. Але щоб не бачили діти!!! 
 
Мені здається, з цієї ситуації є два виходи: або наші політики пакують валізи і їдуть кудись світ за очі шукати гідний їх народ, або те саме зробить народ. Поїде світ за очі. Якщо навіть у мене, у великої (без жодної іронії) патріотки України, почали з’являтися такі думки, то я вже навіть і не знаю...  
 
P.S. Мій син, якому цього року виповнилося вісімнадцять, 7 грудня (як йому сказав Президент) уперше піде голосувати. Він давно чекав цього щастя (зробити свій вибір), бо ми намагалися виховати з нього справжнього (без жодної іронії) свідомого українця. І він спитає мене і чоловіка: «Любі мої батьки, за кого ви мені порадите голосувати?». А ми йому, напевно, скажемо: «Знаєш що, краще цього разу посидь дома. На вулиці холодно, ще застудишся...».
 
Олена Зерняк, директор приватного підприємства «Перша редакція», в минулому - працівник телеканалів ЮТАР (1993-1997), «1+1» (1997-2005). Інтерв'ю «ТК» з Оленою Зерняк читайте тут.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
, для «Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21259
Читайте також
10.12.2009 12:25
Олеся Омельчук, для «Детектор медіа»
14 585
Коментарі
44
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
тема сисег авторши не раскрыта
5677 дн. тому
Из "статьи" понял только что афтарша моется в душе по утрам, что не прибавляет ей ума ни на литр. Майдаун - это навсигда, тавагищчи!
от одной пошлости в другую
5678 дн. тому
Лэночка, сымите "стильные" очочки с носа, а красно-крестовую тряпку одной полу-азиатской хунты со стены (на фото) и никто не станет вас упрекать в вульгарщине, выдаваемой вами за интеллект.
Євроінтегратор
5678 дн. тому
Олено!Якщо Ви журналістка,то забудьте "просто жити".Для журналістів жити означає щоразу витягати про нащу поки що постсовковську владу щось мерзенне.І про кожного політика,чиновника зокрема.Витягати і розвішувати на сайтах,шпальтах тощо.Аби мерзенність наших владців постійно було видно.Далі.Українці й справді поки що заслуговують на нинішнє статус-кво.Бо не пильнують за слугами,не перевіряють їх роботу.От слуги й поклали ноги і,даруйте,ще дещо на господарів.
ЭРгОман
5678 дн. тому
UVKY, +1
5678 дн. тому
По поводу журналистов на Майдане... Помнится наш Гарант, грубо нарушив конституцию присягнул раньше времени. Не терпелось... А журналисты, чтобы возвестить сию весть, в оранжевых гламурненьких платочках на шее, стали открывать уже законопаченные на зиму окна Рады, вскакивать на подоконник и орать о присяге. Вопрос: если это гражданская позиция, тогда нужно идти в народ, на холод. А журналист должен подавать сухие факты. А факт был налицо, нарушение конституции. Странно, что журналист, которому доверили подавать инфо народу не понимает таких вещей и сейчас продолжает работать.
Kulish
5678 дн. тому
Абсолютно логічна стаття. Наведу особистй приклад. Ви будете сміятись, але я на виборах київської ради проголосував за блок Катеринчука, оскільки він заявив, що категорично проти Черновецького. І що з цього вийшло? Ще да першого засідання міської ради більшість з депутатів блоку Катеринчука перейшла до Черновецького. Таким чином, голосуючи проти Черновецького я вибрав для останнього депутатів. При цій виборчій системі йти на вибори нема сенсу. І не піду!
vkirill
5679 дн. тому
Конечно, женщине можно многое простить - и слезы, и сопли, и приступы истерических причитаний "ах зачем, зачем...". Но, как говорится -"бачили очі, що купували - їжте хоч повилазить". С другой стороны, это совершенно нормальное и позитивное явление - ведь все же вышли из совка, в том числе и мама восемнадцатилетнего сына, не имели никакого опыта "типа свободных" выборов. Все нормально - надо позитивно относиться к любому опыту, даже такому, что повергает в депрессию. Наверное, так и формируется гражданин - после апатии маятник качнется в другую сторону. Глядишь, уже будет желание каким-то образом принимать участие в жизни общества не только на майданах и выборах, но и по-другому. А Майдан - это как демонстрация 7-го ноября в советские времена: холодно,но весело, вроде всем понятно, зачем стоим, но толку-то?! Так, массовая медитация. Таким образом гражданское общество не строится - это как у кроликов: они думают, что занимаются любовью, а на самом деле их разводят. Держитесь, Лена, все будет хорошо. А сын путь голосует, да и вы сходите на выборы - только расскажите сыну про свой опыт и объясните, что все-таки взрослые люди извлекают уроки из своих ошибок и идут дальше, а не поджав губы бубнят:"Раз меня обманули, то я с вами больше не играю..."
Лиса
5679 дн. тому
Леночка, какая Вы умничка!!!!! Вот просто молодчинка!
Влад
5679 дн. тому
Все просто. "Оранжевый угар" проходит. Политтехнологические схемы не действуют все время. Приходит время похмелья. И оно пришло сейчас для тех, кого грубо использывали осенью 2004 года на так называемом "майдане". Не очень приятно для вас это сейчас осознавать ? - Да ? Бывает. Но может быть в следующий раз вы не будете расслабляться. И не будете возводить на трон карлика-троля. В надежде на то, что он будет великаном на этом троне. Кстати, по утрам лучше принимать душ холодный. Это мобилизует перед рабочим днем. Чтобы не расслабляться.
Олесь Чередниченко
5679 дн. тому
Замітка в десятку........... Лєна як завжди супер. СХожі думки теж рояться в моїй голові. Хоча вже стараються не звертати увагу на політиків -- дістали це не то слово. Голосувати мабуть не піду. А ті що знову шикуються в шеренги - втратили останні краплі совісті і глузду. Яскравим тому свідчення -- один момент в день виступу Ющенка. Трапився в програмі Шустера(ТВ - це зараз основне місце роботи політиків). Коли на монітори студії вивели Перший, (Національний), знервовані затягуванням старту депутати почали зловтішатися, вправлятися у шпильках: "Д...... перед зверненням Президента, таким важливим, показують мультики.... Та не дай бог мені присниться цей мячик..... " Кричав розчервонілий народний обранець..... І стало якось не по собі. Чесно. Я не в Захваті від Першого, однак не так багато в нас каналів, які памятають про дітей, і пропонують їм на ніч не чергові депутатське вправляння в словоблудстві, гламурні і не тільки походеньки, а й звичайні мультики.... Там добро перемагає зло.... Там герой як дав слово, обовязково його дотримається... Там є мораль. Воно вже ясно, що для обранців народ це лише електорат, який, як приручена собака вкотре голосуватиме за своїх, чисто за своїх, платитиме податки для того, аби їх потім можна було роздерибанити між своїми...... За ці гроші можна купити Майбахи, Бентлі, та Бехи, якими і давити це бидло. І нічо тобі за це не буде...... Варто лише мати хорошого пар-менеджера. Як Карла Маркса, ідеї якого досі живуть, хоч і в слабких розума, однак дають мільярді дивіденди... Або бути біл-им(-ою) та пухнаст-им (-ою). Ображених в нас завше любили... А ще на Майбахах і Бентлях можна встигати на ефіри по всіх каналах, аби поторгувати своєю мармизою.... А скільки ще ефірного часу з"явиться в політиків, якщо покінчити з мультиками. І жахливі сни перестануть снитися... Мячики всякі... А дитячі програми зазвучать по новому--- "Казочка від фракції ХХХХХХ", "Срібний мікрофон", "Вечірній погоджувальний пунктик..." Адже з дітьми потрібно працювати... Це мабутній електорат, навіщо йому герої, коли є політики?????????
олена зерняк
5679 дн. тому
Люба моя Склярська! Не витрачай свій час і нерви на розмови з анонімними напіваграріями. Дякую за підтримку :-)
Склярська
5679 дн. тому
Особисто до аноніма, що підписався: "К Склярской и другим свидомым". Вы, батенька, для того, чтобы возвыситься до способности вести со мной беседы по-украински, должны сначала несколько переосмыслить свое махрово-великодержвное отношение к украинскому народу, которое Вы так эмоционально демонстрируете. Хочу Вам заметить, что Вы и по-русски то не очень.... Например словосочетание "наберет массовости" вряд ли может быть принято как образец русской литературной речи. По-русски правильно писать (и говорить) "приобретет массовый характер". Желаю Вам меньше сердиться и поделиться с ними своими мыслями о том, как же правильно организовывать движение.
UVKY
5679 дн. тому
ну де ж знайти таких політиків, щоб були достойні нашого працелюбного, щедрого, талановитого, доброго, освіченого народу... Таких політиків, щоб не крали як народ, поводилися пристойно, а не так як народ, не просували кумів, як народ, не зраджували, як народ. Щоб геть не були схожі на наш народ - були янголами небесними без жодних матеріальних забаганок.... АУУУУ І щоб не на чужу хату дивилися (хоч і через телевізор), а в своїй лад наводили.
Избиратель
5679 дн. тому
Нет, за Тимошенко голосовать не надо. Против - да.
при всем при том
5679 дн. тому
У Ющенко иногда проскальзывают здоровые мысли. Не надо так драмматизировать выбоы и перевыборы. Лена, в Италии, где такие ситуации обычное дело, должны с твоим подходом уже, наверное, были все повеситься. Если последовать твоему примеру и не ходить навыборы, то очень велика вероятность того, что полную победу одержит Янукович, против чего ты так активно стояла на Майдане. Ведь его сторонники далеки от твоей мимикрии, и пойдут на выборы стройными шеренгами. Они не задумываются - они голосуют за своих. И им пофиг что снова будет беспредел, а вся страна может снова стать большой зоной со своими паханами и паханчиками - главное, что рулить будут свои. Собственно против этого ты наверное и стояла на Майдане. А то, что у власти нет ответственности перед избирателями, это конечно хреново. Но если последовать твоему предложению, то это положение уж точно не измениться. Лучше уж пусть будут выборы каждый год и одновременно парламента, президента (если без него не обойтись) и местных советов. И не надо бояться растрат, за это время наша власть (на всех уровнях) успевает своровать гораздо больше. Зато станут прежде всего думать, что сделать для тех, кто их нанял (избирателях), чтобы через год с места не выгнали.
от свидомых советчику-дебилоратору
5680 дн. тому
Господи, какой же вы ограниченный ущербок, который просто онанирует от собственной офигенности, не понимая того, что неуважение чего-либо позволяют себе только те, кто ничего иного позволить себе просто не может. тупое вы чмо
а просто // 10.10.2008 15:07:46, навіщо тоді партійні спискиб якщо люди голосують за лідера!?!
5680 дн. тому
а просто
5680 дн. тому
если бы да кабы - ну не можем мы влиять на партийные списки, остается возможное - ориентироваться на лидера. Я пойду и проголосую за самое внятное и цивилизованное во всех смыслах лицо - Тимошенко. Никогда не смотрела шоу Шустера, зато не отказывала себе в удовольствии наблюдать и делать выводы. В день, когда началось антикучмовское движение и его венки к памятнику Шевченко вымели, кто возлагал с преступником Кучмой эти венки? Ющенко. Еще до всяких майданов. Охота ж вам было обольщаться. А теперь, как говорят у нас в Одессе, случилось то что произошло.
К Склярской и другим свидомым
5680 дн. тому
"А на Майдані ми стояли тому, що не стояти було соромно. Як би не знущався з нас наш нинішній гарант, пан Янукович від того не перестане бути тим, ким він є." Задело просто, звыняйтэ. На майдан приходил пару раз с улыбкой посмотреть на этот шабаш, где майдаунутые своим криком до усырчки "ТАК!"обменяли на импортный хавчик и пойло крупнейшие промышленные гиганты страны этой. Почему я не стоял с Вами и не пел писэнь? Вы все стояли за себе, каждый думал, что будет лучше именно ему. Кто-то надеялся, что удалят его начальника, кто-то надеялся на гонор за хвалебные статьи и тому подобное. Никто не думал за других, на других ему было пох, а подругому и быть не могло - "моя ж хата з краю" )). Теперь у некоторых из вас мышление трансформировалось и кто-то начинает осознавать чуточку это. Пани Склярська сделала дельное предложение. Только сможете ли Вы организовать такое Движение? Это вопрос уже другой. И вряд ли вы понимаете во что оно правильное может вылится, если набёрёт массссовости))) А Янукович тут не при чём))) Там, кстати, если кто не въехал в тему, его наставник и мозговой центр - Ахметов - в следующем году всерьёз собирается контролировать финансовую систему Украины. А потом у ахметовых не попросишь подезд починить))). Он тогда с соратниками сможет резать государсто Украина до уровня райсоветов, как случилось Юж. Осетии. Только вот у него это злодеяние выйдет, а у вас ваша добродеятельность - нет, когда начнёте не правильно. Если сможете верно " просто зараз підняти рух на місцях" , то обещаю присоединится к вам, да еще и на этой самой полуаграрной мовэ с Вами разговаривать :-))
глядачка
5680 дн. тому
2 олена зерняк: читала і внутрішньо погоджувалася з кожним словом. проблема лише в тому, що я не знаю як, але буду вмовляти піти на вибори батьків. і для себе якісь аргументи уже шукаю. я не хотіла змін "сьогодні і зараз", про які каже vakuum, бо вже не в тому віці. але перебувати в процесі чотирирічної близькості у брутальній формі із цією владою я теж не хочу. проте й ігнорування - це не вихід.
Щось не одупляю...
5680 дн. тому
Ну не піду я на вибори, і своїх підбурю, так це ж скільки ще перевиборів буде? Краще вже по Шевченку "...та добре вигострить сокиру і заходиться вже будить..."
склярська
5680 дн. тому
Лена, ти маєш рацію, хоча у мене є більш прагматичний варіант: в кожному районі, місті, дворі люди мають вивісити список вимог для майбутніх кандидатів, типу: ми проголосуємо за вашу партію, коли ще до виборів у нашому районі (дврі, місті) відремонтують всі під"їзди та ліфти (дороги, дитячі майданчики, пфдземні переходи), проведуть нам світло (газ, метро, воду і т.д.). Коротше, якщо продаватися, то не за гречку, а за щось більш вагоме. Оскільки різниці між ними (партіями) немає, то хай вони хоч до того, як всістися задами нам на шию, щось для нас зроблять, а ми подивимося і проголосуємо. Пропоную об"єднатися з Кокотюхою і просто зараз підняти рух на місцях за висування вимог до кандидатів у нардепи :) А от тим "русськоязичним" панам, що тут плюються отрутою направо і наліво, хочу сказати, що їхні господарі мали б наймати більш освічених "промовців" на форумах. А на Майдані ми стояли тому, що не стояти було соромно. Як би не знущався з нас наш нинішній гарант, пан Янукович від того не перестане бути тим, ким він є.
ТОМУ ЩО ТАК ТРЕБА!!!
5680 дн. тому
олена зерняк // 10.10.2008 14:01:42, да не падайте духом, Вы ж чётвёртая власть :-))
vakuum
5680 дн. тому
достойное жизни государство - всегда результат общественного договора. для того, чтобы такой договор появился, нужно не население, а граждане. и в стране идет такой процесс. осознаете вы это или нет, но на майдане вы стояли именно поэтому (я так думаю). хочется вего и сразу? но Украина никогда не принадлежала к европейской цивилизации - так что придется потрудиться. закончится ли этот прцесс при нашей жизни - вряд ли...
олена зерняк
5680 дн. тому
я справді трохи емоційна, і гарячий, холодний або навіть душ Шарко в цьому не допомагає. Я пішла би на вибори, якби якимось чином ми з вами могли вплинути на формування партійних списків. Але, на жаль, цей процес настілько безмежно далекий від народу, що мені здається, Кокотюха (вітання тобі, любий!) повністю правий - треба показати ЇМ як ми їх зневажаємо. До речі, це не тільки перший раз, коли я писала "листа в газету", бо накипіло, а й перший раз, коли я спілкуюся на форумі. Бо вже так дістали, що неможливо
ТОМУ ЩО ТАК ТРЕБА!!!
5680 дн. тому
"Мені здається, з цієї ситуації є два виходи: або наші політики пакують валізи і їдуть кудись світ за очі шукати гідний їх народ, або те саме зробить народ. Поїде світ за очі. Якщо навіть у мене, у великої (без жодної іронії) патріотки України, почали з’являтися такі думки, то я вже навіть і не знаю... " Уезжайте в РФ (её свидоми называют Кацапией) в Сибирь к солдато-уркам, они полностью разделяют ваши удручающие взгляди на жизнь и тож не ходят на выборы Медведа - у них в Сибири своих хватает :-))
ТОМУ ЩО ТАК ТРЕБА!!!
5680 дн. тому
"кокотюха // 10.10.2008 10:14:18 Олено, привіт, я роблю те, до чого Ти закликаєш: забиваю на так звану владу, читаю розумні (і дурні, робота така) книжки, дивлюся кіно в кінотеатрах і на дисках, на вибори не ходжу і нікому не раджу. Отже, мені все одно, кого хтось обере, бо все одно там, куди обирають, або вже дебіли, або претворюються на дебілів. Політика мене не цікавить настільки катастрофічно, що мені наспраді до задниці, хто називає себе владою." Свидоми уже как русские люди рассждать начали :-)) "Бо насправді реальна влада - це двірник ЖЕКу або його начальник. Або тітонька в гастрономі. Або баба на базарі, яка торгує салом і диктує ціни на нього. Політики в нас - не влада над нами. Зрозумівши це, ми дружно заб`ємо на їхні вибори. Парламент не працює - ми живемо, любимо, сваримося, миримося, народжуємо і дбаємо про тих, кого народили. Незалежно від того, є в нас вибори чи нема. А те, що нами зацікавиться якась там політика і купить нас, триндять проплаченів політиками політологи, аби ми злякалися і звернули на політику увагу. Вона не варта цього." Ох, немогут сами хахлики ничего, ох не могут. Могут только обывательски жить быдлом, забивать болты на все, и на самих себя, дУмать об мелочах, а не об основном! Нема куда деваться таким людям, нету будуего у них, да и быть может. Нету Реальной Оппозиции к Власти - есть политиканы, играющие в оппозицию и пребывающие у власти. Выборы направлены на то, чтобы Народ мог сменить существующую Власть! Но он этого не сможет сделать. Выборы сами уже сделаны так, что это невозможно. Нужно рушить ВСЮ систему власти, выборов и постылых отношений меж людьми в обществе, когда личность страдает изоляцией, а эгоизм зашкаливает и ущемляет свободы других. Только, увы, у вас, украинцы, это не удастса. Така вона лыха доля, отобравщая будущее у ваших детей. Варитесь и дальше в своей канетели, думая как выплатить долларовые кредиты, ставая алчнымы, скупымы и ненасытными хапугами, чтобы выжить и дальше пописывая заказные статьи для жлобов. И еще, господа, политичекая апатия со временем переростает в замкнутую социальную, как у некоторых финов, что лпо людям стреляют :) Так, что если хотите, чтобы вас через пару-тройку лет кидали добровольно в газовые камеры и в открытую на
lessia
5680 дн. тому
лєна, вcе правильно. бо від того, підемо ми на вибори чи ні, не зміниться ні фіга. так що краще я займусь чимось приємним. хоч постою в душі, як ви
кокотюха знову
5680 дн. тому
ну от не треба нас лякати, що нас використають, як кондоми, через те, що ми не підемо на вибори! нас по любе використовують уже тим, що ми даємо рейтигнги різним політичним свободам та іншим програмам. якщо ми будемо вмикати випуски новин через 10-15 хвилин після їх початку, коли політична хрінь пройде, це буде більш корисно - політиці рейтингу не додамо. якщо буде 100-відсоткова або хоча б 80-відсоткова неявка на вибори, цеприховати не вдасться. саме тому ці педерасти і намагаються зараз скасувати закон про обов`язкову 50-відсоткову явку: аби визнати вибори навіть тоді, коли прийде півмільйона політично свідомих. значить, це вибори - для них, а не для нас. коли придурки з мандатами побачать реальне ставлення до себе, вони злякаються. і не цього, а того, що це побачить і міжнародна спільнота - ми ж тепер відкриті. ось тоді вони почухають свої фаберже...
тот который не стоял
5680 дн. тому
В этой гадной ситуации меня лично радует одно - я на Майдане не стоял ни минуты, хотя и был за это многократно обруган и презираем друзьями и коллегами. Правда, они теперь со мной согласны- стоять не надо было. Все-таки тотальное прозрение нации - это единственный позитив сегодняшнего политкошмара
а просто
5680 дн. тому
на это и расчет и все меры приняты, чтобы нам всем всё навсегда надоело. Противник, то есть мы, измотан и деморализован. Он не идет на выборы, бросает на землю свое единственное, другого просто нет, оружие и машинку крутят уже без всяких помех. Как ни смешно, как ни трагично, как ни отвратительно, Лена, на выборы надо идти. Но сначала подумать под горячим душем.
gost
5680 дн. тому
А Вы еще раз постойте этой зимой, акурат новые выборы в декабре. Когда вам умные люди говорили, что Вас всех разводят как лохов Вы с пеной у рта доказывали обратное, блея разом нас богато.. А теперь заныли -ой нас всех обманывали. Признавать правду и не лицемерить надо мужество иметь и идти против инстинктов толпы тоже силу надо имейть. а теперь Вам лучше молчать и выводы делать может поумнеете.
tanchik
5680 дн. тому
я взагалі-то не дуже злий. але мені здається, треба викрасти ті гроші, які ними виділено на вибори, і найняти кілера, який їх усіх порішить. гадість, звичайно, ця пропозиція, але лоботомію їм всім робити - дорожче.
А баба-яга против
5680 дн. тому
Ну, наконец-то нашли, кто виноват в том, очередные полмиллиарда вылетят на ветер. Те, кто не придет на выборы. А тот, кто явится, как агнец на заклание, молодец. С таким народом не только перманетно выборы можно делать, их дустом и диоксином посыпать, а он руку того, кто посыпает, поцелует
Липовецкая
5680 дн. тому
Зерняк,люблю тебя.
свідома українка
5680 дн. тому
знаєте, дорогі мої співвітчизники, якщо і цього разу ви попретеся на цей вертеп під назвою "вибори", то ми всі дурні і дійсно гідні такої влади!особисто я на вибори не хожу з березня 2005 року, тоді коли власне цю верховну раду вибирали вперше(і то питання), так що, Зашибись і я сидітимемо вдома.разом з Лєною
кокотюха
5680 дн. тому
Олено, привіт, я роблю те, до чого Ти закликаєш: забиваю на так звану владу, читаю розумні (і дурні, робота така) книжки, дивлюся кіно в кінотеатрах і на дисках, на вибори не ходжу і нікому не раджу. Отже, мені все одно, кого хтось обере, бо все одно там, куди обирають, або вже дебіли, або претворюються на дебілів. Політика мене не цікавить настільки катастрофічно, що мені наспраді до задниці, хто називає себе владою. Бо насправді реальна влада - це двірник ЖЕКу або його начальник. Або тітонька в гастрономі. Або баба на базарі, яка торгує салом і диктує ціни на нього. Політики в нас - не влада над нами. Зрозумівши це, ми дружно заб`ємо на їхні вибори. Парламент не працює - ми живемо, любимо, сваримося, миримося, народжуємо і дбаємо про тих, кого народили. Незалежно від того, є в нас вибори чи нема. А те, що нами зацікавиться якась там політика і купить нас, триндять проплаченів політиками політологи, аби ми злякалися і звернули на політику увагу. Вона не варта цього.
Воприс
5680 дн. тому
А шо такое ПП "Перша редакція"? Шо вона робить? Часом не статті пише на замовлення БЮТу?
Зашибись
5680 дн. тому
Правильно, Лена, посидите дома, и сына заставьте посидеть. Пусть эти выборы признают недействительными. Ведь мы такой богатый народ, ща растратим полмиллиарда на выборы, потом назначим следующие, раз эти не получились - ведь по закону так?
Тарас
5680 дн. тому
Кстати, у вас на фоне красивый флаг- вот там люди, стали решать свои проблемы правильно.Именно за это их и стали бомбить- испугались , что еще и они, а раньше балтик-пипл, дадут пример, как жить не по-совковому.Мы умнее и богаче их, но идем на поводке у Космоса
Тарас
5680 дн. тому
Ваш сын посидит дома, а ваших соседей купят, как на выборах в Киеве.Купят на ваши кстати деньги.Потом повысят тарифы, поднимут штрафы для подкормки ГАИ...короче, обчистят как картошку и кинут варится в котел.Потом вы напишете еще одно письмо в ТК!И так до бесконечности.
Іван
5680 дн. тому
Шановна емоційна авторка забула додати: лайна, яке МИ ВИбираємо, чи, коли хочете, Обираємо (якщо розумієте різницю). Насправді, здається, не слід насамперед журналістам та іншим особам, що впливають на думку громади, надмірно рефлексувати. Бо, дійсно, через що? Оті, вчасно і достроково обрані парламенти були корисними? Ні, певно ніхто не посперечається. Який вихід? Намагатися щось змінити. В який спосіб це робиться в цивілізованій країні? Вибори. Що врешті-решт у цьому випадку вимагається від народу, який, як всі переконують, "втомився"? Та просто один раз нехай і на рік :-), підняти зад з крісла, витратити годину, прийти на дільницю і кинути бюлетень в урну. ВСЕ!!! Тільки зробити так, а не як у випадку з Києвом, коли спершу віддали справу на відкуп 15% населення, а потім пів року не попускаються: та з якого ж космосу таке на нашу голову?
владіс
5680 дн. тому
саме так
ірина
5680 дн. тому
саме так
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду