Телеранки, дні, вечори…

19 Вересня 2008
17297
19 Вересня 2008
09:07

Телеранки, дні, вечори…

17297
Телеранки, дні, вечори…
Останнім часом став прокидатися досить рано, а відтак і вмикати телевізор, щоб якомога швидше дізнатися, чи ще існує така країна – Україна, чи, може, за чергову буремну ніч її встигли закрити, як ту етнографічну виставку. Але якщо не зважати на глибокі патологічні процеси вітчизняного політикуму, то наші ранки (особливо телевізійні) створюють цілком пристойну ілюзію європейськості українського буття.
 
Насамперед, хочу відзначити оновлений «Сніданок з 1+1”», бо він, поза всяким сумнівом, найдешевший у сенсі «приготування»; що, втім, аж ніяк не свідчить про посередню якість та неоригінальність подачі «страв». Поекспериментувавши зі «сніданками» та ведучими, на «Плюсах» зрозуміли, що різні театрально-ігрові форми з елементами шоу, які дуже часто нагадували гру самодіяльного театру, зовсім не додавали ранковій програмі гламуру, а лише зайвий раз підкреслювали не таку вже, так би мовити, «універсальність» ведучих, як того сподівалися продюсери. Нині все скромно, майже аскетично, зате надзвичайно динамічно, емоційно та напрочуд інформативно. Ведучі добре говорять українською, а це вже неабияке досягнення, бо слухати милих дівчат із «Інтера», котрі так і не засвоїли, що питання ставляться, а не «задаються», – зайвий раз випробовувати нерви, які потрібні, щоб хоч якось збагнути «Камо грядеші».
 
Відповідь на це, суто наше запитання, намагається давати 5 канал у своїх щоденних аналітичних програмах. Та як не прагнуть Роман Чайка і Мирослава Барчук розібратися в історії хронічної хвороби під назвою «Демократична коаліція», у них нічого не виходить, як, власне, і в решти журналістів. «Могильники» красивого життя продовжують змагатись у викривально-звинувачувальній риториці. Тож замість відповіді на постійні запитання Романа Чайки «скажіть, а…» – глядач змушений слухати просторові монологи депутатів Власенка, Жебрівського та інших.
 
Тим часом В’ячеслав Кириленко придумав ім’я новій опозиції: вона, звичайно, називатиметься «національно-патріотична». Красиво, чи не так?
 
Володимир Литвин на тому ж 5-му стверджував, що демократія не працює, а будь-яка коаліція – це мавпування західного парламентаризму, який у нас не спрацьовує.
 
У черговому власному шоу (тепер на «Україні») Савік Шустер слідом за Світланою Вольновою теж почав стверджувати, що «хоче Обаму». І це вже дуже цікаво. А от бідолашного Віктора Ющенка вже, здається, не хоче ніхто, хоча він уперто каже: «Не дозволю!».
 
Ось у таких головоломках і напрузі минають телеранки, дні та вечори. Парламентарі сяють на екранах, Україна-Юля обіцяє, що коли їй не заважатимуть, вона збудує рай, де всі їстимуть вітчизняне м’ясо, питимуть наше молоко та житимуть у власних помешканнях – і все це «благоденствіє» обов’язково покажуть по телевізору в якомусь дотепному та веселому шоу.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17297
Читайте також
13.11.2008 09:37
Ірина Шуст, «ПіК України»
33 618
11.11.2008 16:06
Евгений Минко, «Публичные люди»
14 573
Коментарі
6
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
5707 дн. тому
{CENSORED} гламурщики з 1+1. І їхні "Сніданки..." Давно не дивлюсь
Олена
5707 дн. тому
Люди, что вы читаете? В этой статье много иронии. Будьте капельку внимательнее. А если Ахметов хочет Ющенко, то пусть имеет его. Мы тут причем? А СНИДАНОК, действительно, как отметил Костя, сделан добротно, но, к сожалению, выглядит всеравно непафосно.
greta
5710 дн. тому
френд зі львоваВи // 19.09.2008 16:45:01 Ющенка хоче Ахметов - а його голос переважить увесь єлекторат. Впихнуть нам цього а-ля кучму - Ну, нащо ви так песимістично! Ніхто нікому нічого не "впихне", якщо самі не захочемо. Тільки треба точно визначитися, кого хочемо мати з тих, хто є, а не міркувати на кшталт тієї гоголівської панночки, яка примірялася: "якби ніс Івана Івановича та приставити до вилиць Івана Петровича " і т.д. Хоч багато кому не подобається, але вибирати треба "найменше зло", бо всі шукають ідеала, а ідеалів серед політиків немає і бути не може.
френд зі львоваВи
5710 дн. тому
Ви помиляєтесь - Ющенка хоче Ахметов - а його голос переважить увесь єлекторат. Впихнуть нам цього а-ля кучму - навіть якщо всі проти нього.
просто баба Ната
5710 дн. тому
Мда...Романом його звати! Чайку! А з приводу дешевизни проектів Костя помиляється. Адже ранок ТСН зовсім не дешевий, а значно дорожчий Інтерівського. По-перше це щоденний прямий ефір, по-друге там багато прямих включень і оперативних репортажів. На ведуих мабуть економлять, бо їх двоє, а не почергово четверо, тай зіркові зарплати навряд чи світять Спортсмену та Юрку Недолугому. Сніданок - дуже дорогий проект!
глядачка
5710 дн. тому
«зате надзвичайно динамічно, емоційно та напрочуд інформативно» - днями інформація про машину, що згоріла у Запоріжжі на березі Дніпра, Сергій Швець назвав «курйозом». Мабуть, тому, що люди з неї таки встигли вибратися! А говорять вони і направду добре, от лише читають фігово. І треба терміново подивитися «5 канал» - невже і для російського композитора Віктора Чайки там робота знайшлася?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду