Творчі амбіції чи великі гроші?

28 Липня 2008
12187
28 Липня 2008
09:17

Творчі амбіції чи великі гроші?

12187
Творчі амбіції чи великі гроші?
Перш ніж говорити про світське, хочеться сказати про духовне, тим паче що Вселенські патріархи відвідують нашу Київську Русь раз на чотириста років. 25 липня Святіший Отець всього православного світу таки ступив на землю України. І чим більше нас запевняють, що цей високий візит не є політичним, тим більше виникає підстав, щоб у цьому засумніватися. Якщо дослухатися до відомої поради дипломатів усього світу і читати між рядків, то неважко зрозуміти, що від Варфоломія І очікували чогось особливішого, ніж звичайної участі в урочистостях. Чи стане Вселенському патріарху мужності та бажання повернути справедливість, знехтувану у Москві 1686 року, – побачимо .
 
Висвітлювати подібний захід почесно і відповідально. Перший національний впорався із цим завданням достойно. Коментарі Христини Стебельської були надзвичайно толерантні, виважені і водночас піднесені та врочисті. Надзвичайно цікавим та пізнавальним був спецвипуск «1+1», присвячений Константинопольській резиденції Св. Патріарха, її діяльності та взаємодії з православним світом, а також висвітлення постаті самого Святого Отця, котрий є не пересічною духовною особистістю і справжнім поліглотом.
 
Тож віддавши належне Богові, повернімося до мирського, точніше, до телевізійного. ТРК «Україна» втерла носа як пихатому «найголовнішому», так і каналу «Плюсам» і довела, що бабло перемагає навіть беззаперечний авторитет, напрацьований «Інтером» та «1+1» роками. Ексклюзив показу пісенного конкурсу «Нова хвиля» дістався не найрейтингішовому, зате дуже впевненому у власних силах каналу.
 
Що сказати про перших два дні конкурсу. Закрадається підозра, що його творці трохи втомилися дивувати. Провінційно виглядав пафос червоної доріжки, а саме відкриття було надзвичайно буденним, затягнутим і перенасиченим радістю від великих російських перемог у спорті та шоу-бізнесі. Потішили своїми виступами наші Ані Лорак та Сердючка, у «великих братів» таких артистів нема, і це їх, звісно, пекельно засмучує. На тлі їхньої прісної й однаковісінької естради наші виглядали, мов гості з іншої планети. На жаль, не вразила Тіна Кароль. Якщо вона і справді вагітна, як подейкують, то і претензій до її зіркової фігури нема, а коли ні, то треба мерщій до спортзали, бо на тлі Ксюші та Лери вона сприймалася кумедно.
 
Стосовно українських конкурсантів. Не знаю, хто склепав гурт «Закльопки», але враження вони справили досить добре і мають всі шанси по-справжньому засвітитися. Міка Ньютон, як завжди, волала голосно, але не вразила ані журі, ані глядача.
 
Канал «Україна» таки змусив українців перемкнути на їх кнопку, але конкурс «Нова хвиля» йтиме лише кілька днів. Тож далі буде потрібно знову думати про рейтинги.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12187
Коментарі
12
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Lina
5746 дн. тому
Чому "доброжелателей" так дратують люди,які хоча б щось роблять для своєї країни. І замість того, щоб це визнати, вони вказують на їхні, як вони вважають, вади. Будь людиною, роби добро, роби хоча б щось хороше!
KLM
5760 дн. тому
В чем-то я согласен с Гнатенко в чем-то нет. Во-первых: ТРК "Украина" очень сомневаюсь, что так уж высоко подняла свой рейтинг показав отстойную "Новую Волну". Да и не показывала бы это снобистское зрелище, если бы Крутой не был близким другом Ахметова! И Костя ну перестань наконец впадать в оргазм и восторгаться трансвеститом Сердючкой, недалекой Тиной Кароль (а точнее Татьяной Либерман) и полностью впавшей в зависимость от педераста Киркорова Ани Лорак. Ну не было(!!!) совершенно чем и кем там восторгаться! А то, что все телевидение уже просто заполонили всевозможные трансвеститы, гомосексуалисты, лесбиянки и иная гадость, так это просто уже трагедия и катастрофа, но уж ни как не радость и достижение украинского ТВ.
Профи
5762 дн. тому
Костя ни в коем случае не идите на поводу таких быков, как Васильевич, они все равно все сами домыслят и допишут, читать скучные и длинные стаьи в электронном виде, а тем более их писать глупо. Ну а на счет - порвет ли "Украина" - поживем-увидим, как говорит пословица: "Не пукай остро, а то порежешься".
журналист
5762 дн. тому
"А выяснить, почему не Интер или Единицы? Или слабо? Типа - не журналист..." Ну, во-первых, и правда не журналист, а так, полумальчик в перьях. Во-вторых, даже грудные дети знают, что Крутой и Ахметов - друганы. Ринат в зале сидел к сцене ближе, чем Елена Образцова. Поначалу было бы глупо отдавать трансляцию Украине, и сам Ринат это понимал. А вышли на нормальные показатели по рейтингам....и пожалста, смотрите, зарабатывайте на рекламке. Я давно не помню столько рекламных блоков на ТРК Украина. А Крутой признал "мощу" канала, что даже Киркаряна в качестве ведущего на сцену вывел. Коятик, конечно, по сравнению с Родригесом -0 еще пацан. Но Родригес его и подучил там, как с публикой работать. Так что, утритесь, ребята. Эта Украина еще порвет всех. Кого будет пиарить канал на ближайших выборах, тот и победит.
vm
5763 дн. тому
На лицо самая обычная зависть к чужому успеху. Ну какие там таврийские игры или славские рокеры могут тягаться с этим действом в Юрмале? Миллионы зрителей с удовольствием провели неделю вечеров у экранов телевизоров. И почему собственно не ТРК Украина? Только потому, что на ней нет засилия галичан? Увольте, а может достаточно.
Я
5763 дн. тому
ТРК Україна - це ж не ТРК Наша Україна.Далі буде...Донбасс порожняк не гонит.
5763 дн. тому
Ну почему, Василич? Костик вполне смог бы изящно постебаться над противными москалями, доставив нам с вами добротный эстетический оргазм. Я так думаю.
Василич
5763 дн. тому
Гнатенко был в своей форме, когда вел СВОЮ программу на покойном канале. Сейчас он, либо подстраивается под "тихенький й низенький" полет Телекритики, либо ленится и халтурит по принципу: пипл телекритики все схавает. На Новой волне бездна пошлости в океане рашен-тупости. Настоящему телекритику (Бурсов, безвременно покойный в журналистике) можно было оторваться на все сто! "Тонкий" и "интеллигентный" Костик слабовать для сражений. Его бы засватать к Катюхе Осадчей! Вместе такой гламур закрутили бы, что всц---ся можно! Да и немного капусточки срубил бы с "дур накрашеных".
5763 дн. тому
А выяснить, почему не Интер или Единицы? Или слабо? Типа - не журналист...
5763 дн. тому
Василич, хватит дергать Гнатенко за его гомосексуализм. Он единственный, чье творчество хоть как-то примиряет с этим гадостным явлением. Потому что интеллигентен, тонок, умен, и главное, чисто городской в отличие от бездны провинциальных гетеросексуалов. А вот Новая волна - это действительно Клондайк чванливого русского хамства. Но гетеросексуалы это не схавают. Увы.
5763 дн. тому
Хе, плюсы и интер назвать авторитетными каналами? :) массовый - ещё не значит авторитетный
Георгий Васильевич
5763 дн. тому
Гнатенко и Телекритика, как близнецы-братья. Критикуют так, чтобы, упаси боже, никого не обидеть. Хоть "телесатирой" не назвались, и то хорошо! Новая волна - это немеряное поле для настоящего критика с нормальной ориентацией - выбивать пошлость и бездарность нокаутирующим ударом. Этого ждет читатель, а не малиновое варенье, похожее на сопли. Помнится, на "Обозе", еще до его медиальной прострации с диагнозом "бродский", регулярно появлялась Телептичка Георгия Бурсова. У того телекритика иногда зашкаливало, но без матюков. Зато было все схвачено оперативно и актуально. Форум Телептички на "Обозе" лопался от комментов. Не иначе, как Бурсов эммигрировал из этой вонючей журналистики, родной сестры проституции, гомосексуализма и чисто украинского холуйства.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду