detector.media
Костя Гнатенко
28.07.2008 09:17
Творчі амбіції чи великі гроші?
Творчі амбіції чи великі гроші?
Перш ніж говорити про світське, хочеться сказати про духовне, тим паче що Вселенські патріархи відвідують нашу Київську Русь раз на чотириста років. 25 липня Святіший Отець всього православного світу таки ступив на землю України. І чим більше нас запевняють, що цей високий візит не є політичним, тим більше виникає підстав, щоб у цьому засумніватися. Якщо дослухатися до відомої поради дипломатів усього світу і читати між рядків, то неважко зрозуміти, що від Варфоломія І очікували чогось особливішого, ніж звичайної участі в урочистостях. Чи стане Вселенському патріарху мужності та бажання повернути справедливість, знехтувану у Москві 1686 року, – побачимо .
 
Висвітлювати подібний захід почесно і відповідально. Перший національний впорався із цим завданням достойно. Коментарі Христини Стебельської були надзвичайно толерантні, виважені і водночас піднесені та врочисті. Надзвичайно цікавим та пізнавальним був спецвипуск «1+1», присвячений Константинопольській резиденції Св. Патріарха, її діяльності та взаємодії з православним світом, а також висвітлення постаті самого Святого Отця, котрий є не пересічною духовною особистістю і справжнім поліглотом.
 
Тож віддавши належне Богові, повернімося до мирського, точніше, до телевізійного. ТРК «Україна» втерла носа як пихатому «найголовнішому», так і каналу «Плюсам» і довела, що бабло перемагає навіть беззаперечний авторитет, напрацьований «Інтером» та «1+1» роками. Ексклюзив показу пісенного конкурсу «Нова хвиля» дістався не найрейтингішовому, зате дуже впевненому у власних силах каналу.
 
Що сказати про перших два дні конкурсу. Закрадається підозра, що його творці трохи втомилися дивувати. Провінційно виглядав пафос червоної доріжки, а саме відкриття було надзвичайно буденним, затягнутим і перенасиченим радістю від великих російських перемог у спорті та шоу-бізнесі. Потішили своїми виступами наші Ані Лорак та Сердючка, у «великих братів» таких артистів нема, і це їх, звісно, пекельно засмучує. На тлі їхньої прісної й однаковісінької естради наші виглядали, мов гості з іншої планети. На жаль, не вразила Тіна Кароль. Якщо вона і справді вагітна, як подейкують, то і претензій до її зіркової фігури нема, а коли ні, то треба мерщій до спортзали, бо на тлі Ксюші та Лери вона сприймалася кумедно.
 
Стосовно українських конкурсантів. Не знаю, хто склепав гурт «Закльопки», але враження вони справили досить добре і мають всі шанси по-справжньому засвітитися. Міка Ньютон, як завжди, волала голосно, але не вразила ані журі, ані глядача.
 
Канал «Україна» таки змусив українців перемкнути на їх кнопку, але конкурс «Нова хвиля» йтиме лише кілька днів. Тож далі буде потрібно знову думати про рейтинги.
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY