Improv Live Show на Новому: посміятися й забути

Improv Live Show на Новому: посміятися й забути

18 Квітня 2019
6689
18 Квітня 2019
14:12

Improv Live Show на Новому: посміятися й забути

6689
Головна чеснота чергового гумористичного продукту від «Кварталу 95» — відсутність у ньому Володимира Зеленського і більшості команди «Вечірнього кварталу».
Improv Live Show на Новому: посміятися й забути
Improv Live Show на Новому: посміятися й забути

Поки політично активні глядачі впевнені, що українське телебачення транслює виключно передвиборчі сюжети, воно опановує нові формати в царині розважального контенту, й досить успішно. Надто ж для імперії «Кварталу 95», мацаки (вони ж — щупальця) якої дотяглися вже й до Нового каналу. Тут із 29 березня транслюють гумористичне Improv Live Show. Як зрозуміло з назви, це шоу імпровізацій.

Головна чеснота чергового гумористичного продукту від «Кварталу 95» — відсутність у ньому Володимира Зеленського й більшості команди «Вечірнього кварталу». Єдиним його представником у новому шоу на Новому став Євген Кошовий, ведучий Improv Live Show. Можливо, тому що він найбільш органічно із кварталівців розмовляє українською, а більшість програм на Новому українськомовні.

Проте в подібних шоу важлива не так мова, як наявність гумору. А головне — чи сміються з нього глядачі. Судячи з реакції залу, шоу імпровізацій у виконанні чотирьох учасників «Ліги сміху» та чотирьох запрошених зірок приймають на «ура».

Роман Міщеряков, Валентин Міхеєнко, Володимир Шумко та Костянтин Трембовецький, які називають себе «професійними гумористами», напевно, мають на це право. Адже всі вони, погравши свого часу в українському варіанті КВН «Ліга сміху», вирішили заробляти на хліб тим, що вміють найкраще, — смішити народ у нічних клубах. Причому звичний для більшості стендап вони відкинули, натомість запровадивши шоу імпровізацій.

Комедіанти жартують зі сцени на задану тему, втягуючи в цей процес глядачів із залу. Їм допомагають сценаристи «Кварталу 95» Дмитро Кучмар та Олександр Гаєнко, які стали авторами і продюсерами Improv Live Show.

Учасники та ведучий цілковито ігнорують політичні теми, відтак набір для імпровізацій у Євгена Кошового не надто широкий. Приміром, повернення товару в магазині, коли зірки не чують, який саме товар вони повертають, але мають це вгадати за репліками Володимира Шумка в ролі продавчині. Або ж — інтерв'ю з уявною зіркою, роль якої виконують двоє професійних коміків, і кожен говорить по слову у відповідях на запитання «журналістів», у ролі яких виступають інші учасники. Є в арсеналі ведучого і гра в ток-шоу, коли учасники вигадують для нього дикі назви («Рожевий фламінго файна грудка», приміром), а потім змушені відповідати на запитання ведучого Романа Міщерякова словами, що починаються з однієї літери. А ще учасникам шоу пропонують пограти у вгадування правильних відповідей по губах (рубрика «Суфлер»).

У фіналі Improv Live Show завжди рубрика «Не своїми руками», де зіркові учасники змушені готувати якісь неймовірні страви з не менш неймовірного набору продуктів, склавши свої руки за спинами. Натомість за них орудують професійні коміки, що стоять за ними, змагаючися, хто з них виллє чи висипле на зірок більше продуктів. Сипучих, рідких, смердючих, твердих, байдуже. Головне, щоб усе це перемішалося на головах, фартухах та кінцівках жертв якомога мальовничіше й густіше.

Якщо переглядати випуски Improv Live Show послідовно (наразі в ефір вийшло чотири епізоди), складається враження, що все це ми вже бачили в інших форматах. Причому, на тому ж таки Новому каналі. В цьому контексті можна згадати і давнє шоу «Зроби мені смішно» із Сергієм Кузіним, де зірки грали у «Крокодила», і свіжіші «Зоряні яйця» з Олею Поляковою. Та й секс-батл «Хто зверху» цього ж каналу, де є завдання правильно прочитати по губах, теж спадає на думку. Навіть прийом із електричним струмом, яким б'ють тих, хто не зумів розсмішити коміків-зірок, або ж, у протилежному випадку, самих зіркових учасників, теж узято зі старих форматів Нового каналу.

Добір зірок, яким запропонували взяти участь у новому форматі, здається, став певним компромісом між студією «Квартал 95» і редакторами Нового. Адже в перших випусках глядачі побачили як колег професійних коміків із «Ліги сміху» та інших проектів «Кварталу 95» (Віктор Розовий, Станіслав Антипов, Олександр Станкевич, Станіслав Боклан, Андрій Бєдняков, Анастасія Коротка), так і зірок холдингу StarLightMedia (Олександр Педан, Григорій Решетник, Даша Коломієць). Хоча, як повідомляють у прес-релізах програми, в Improv Live Show уже знялися Світлана Тарабарова, Анатолій Анатоліч, Сніжана та Сергій Бабкіни, Діма Коляденко і Володимир Дантес.

Запам'ятати й відтворити жарти, якими тішать публіку в новому гумористичному шоу, неможливо. Та й навряд чи потрібно, адже формат імпровізації вимагає смішити глядача тут і тепер, не озираючись на вічність.

Дивитися, як Даша Коломієць і Роман Міщеряков намагаються повернути труну, описуючи товар як секс-іграшку чи побутовий прилад, дуже смішно. Як і на Андре Тана, який, не знаючи, що повертає у крамницю власну сукню, вимагає цю куплену напередодні гидоту знищити, бо вона занадто дорога. Спроби учасників будувати більш-менш осмислені фрази зі слів, що починаються на одну літеру, теж викликають рефлекторний регіт. Не кажучи вже про збиткування з народного артиста України Станіслава Боклана в рубриці «Не своїми руками».

І це вже можна вважати величезним успіхом Improv Live Show. Байдуже, що сміх, викликаний номерами учасників нового шоу, дещо спазматичний, на рівні фізіології, а саме шоу найбільше нагадує шкільну гуморину силами художньої самодіяльності. Бо ж навіть рефлекторний регіт, безперечно, має цілковите право на існування як вияв низової сміхової культури. Зрештою, ніхто не обіцяв поціновувачам гумористичних жанрів тонкого плетива алюзій і гри підтекстів у звичайному розважальному шоу для широких глядацьких мас. Та й від Нового каналу, ще й у співпраці з «Кварталом 95», гумору «от кутюр» чекати годі.

Нам на цілу годину «зробили смішно», ми посміялися й забули до наступного випуску Improv Live Show. А отже, місію нового шоу — відволікти глядача від щоденної рутини — можна вважати виконаною. Ну, а тих, хто подібний гумор не сприймає, автори й продюсери можуть послати. На концерт Жванецького, приміром.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6689
Читайте також
10.06.2019 13:30
Інна Долженкова
для «Детектора медіа»
4 518
29.05.2019 11:00
Інна Долженкова
для «Детектора медіа»
1 959
16.05.2019 14:13
Інна Долженкова
для «Детектора медіа»
4 145
22.04.2019 12:00
Інна Долженкова
для «Детектора медіа»
2 060
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду