У Росії на здобуття «Оскара» висунули «Левіафана» Звягінцева - ЗМІ

У Росії на здобуття «Оскара» висунули «Левіафана» Звягінцева - ЗМІ

28 Вересня 2014
8564
28 Вересня 2014
13:32

У Росії на здобуття «Оскара» висунули «Левіафана» Звягінцева - ЗМІ

8564
У Росії на здобуття «Оскара» висунули «Левіафана» Звягінцева - ЗМІ
У Росії на здобуття «Оскара» висунули «Левіафана» Звягінцева - ЗМІ

Від Росії на здобуття премії «Оскар» Американської кіноакадемії в номінації «Найкращий фільм іноземною мовою» висунуто фільм Андрія Звягінцева «Левіафан». Про це з посиланням на джерело в Оскарівському комітеті РФ повідомляє «Газета.Ру».

«Члени оскарівської комісії обирали з-поміж  двох кандидатів - «Левіафана»і фільму Жори Крижовнікова «Гірко!». Фільм Звягінцева зобув у результаті вдвічі більше голосів, аніж стрічка Крижовнікова»
, - заявило джерело.

Раніше стало відомо, що «Левіафан» вийде в російський прокат у переозвучці, оскільки оригінальна версія картини містить нецензурну лексику, що суперечить законам РФ.

 

«Левіафан» - четверта робота провідного російського режисера. На цьогорічному Каннському кінофестивалі картину було відзначено за сценарій. Герой фільму - громадянин з Піночі Росії, що кидає виклик існуючій державній системі. У картині активно пиячать, сваряться, і в підсумку влаштовують криваве побоїще.

 

Продюсером стрічки виступає Олександр Роднянський.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», відомий кінорежисер Андрій Кончаловський звернувся до Голови Оскарівського комітету Володимира Меньшова з проханням виключити його стрічку «Білі ночі листоноші Олексія Тряпіцина» з переліку російських фільмів, з яких обирали претендента на здобуття премії «Оскара».

 

Як зазначив кінорежисер, стрічку було висунуто без його відома. Сам Андрій Кончаловський відзначив, що вважає премію «Оскар» «переоціненою» й нагадав, що нераз критикував її.

 

 

Тим часом, з картиною, що представлятиме країну у конкурсній програмі Американської кіноакадемії визначилася Франція. За «Оскара» боротиметься картина Бертрана Бонелло «Сен-Лоран. Стиль це я».

 

Від Польщі, як стало відомо раніше, за «Оскара» змагатиметься картина «Іда» Павла Павліковського

 

Від України, як писала «Детектор медіа», після гучної дискусіїзвинувачень у корупціїкадрових змін у складі Оскарівського комітету та спроби дуелі, претендувати на здобуття золотої статуетки Американської кіноакадемії буде епічна драма Олеся Саніна «Поводир».

 

«Детектор медіа»

На фото -  кадр із фільму «Левіафан»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8564
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду