Санін викликав Слабошпицького на дуель

Санін викликав Слабошпицького на дуель

12 Вересня 2014
9889
12 Вересня 2014
10:33

Санін викликав Слабошпицького на дуель

9889
Санін викликав Слабошпицького на дуель
Санін викликав Слабошпицького на дуель

Режисер стрічки «Поводир» Олесь Санін викликав творчу групу стрічки «Плем'я» на дуель. Про це було оголошено у Рівному перед початком допрем'єрного показу епічної драми 11 вересня, пише місцевий сайт «Все».

 

«Події останньої доби пов'язані із моїм фільмом і його висуванням на «Оскар» перевернули медіа. Був інспірований інформаційний вибух картиною-конкурентом», - заявив Олесь Санін журналістам. Також він додав: «Вочевидь, підігріти інтерес публіки через скандал потрібно. Я їх у цьому підтримую, вони генії піару. Але їхня технологічна боротьба за увагу глядача на сьогодні руйнує долі людей. Це неприпустимо».

 

Коментуючи рішення Українського Оскарівського комітету, режисер викликав творчу групу «Плем'я» на дуель. «У роботі оскарівського комітету проблем не бачу, - сказав Олесь Санін. - Єдине, що можу запропонувати картині «Плем'я» та усій компанії, яка займається її промоцією - прийняти виклик. Я викликаю на дуель. У нас є екран, і тільки він говорить правду. І глядач має вирішити, хто піде на «Оскар», народний «Оскар». Давайте позмагаємося у кінозалі!».

 

Як відомо, «Поводир» - індустріальний фільм, орієнтований на масового глядача. «Плем'я» ж ближче ерудованим у мистецтві кіноманам.

 

Нагадаємо, рішення Оскарівського комітету висунути від України на здобуття премії «Оскар» Американської кіно академії в номінації «Фільм іноземною мовою» стрічку «Поводир» режисера Олеся Саніна викликало бурхливу емоційну реакцію в українській кіноспільноті. Адже фаворитом частини критиків і продюсерів була картина «Плем'я» режисера Мирослава Слабошпицького. Ще одним претендентом на здобуття «Оскара» був фільм «Трубач» Анатолія Матешка.

 

Коментуючи вибір членів Комітету, Олег Фіалко зазначив, що за останні три роки вибрати найдостойнішого претендента на здобуття «Оскара» було найважче: «всі три фільми, які номінувалися, дуже високого гатунку».

 

Гучно про своє невдоволення заявила творча група «Племені», яка підкреслює: у процедурі голосування малі місце грубі порушення. Після публічних звинувачень український кінодіяч Олег Фіалко залишив Оскарівський комітет, який він очолював. «Я полишаю своє членство в Оскарівському комітеті. Впевнений, як ніколи: з каламутного озера не витікає чиста ріка», - покоментував своє рішення він.

 

Тим часом скандал набуває розголосу у міжнародній пресі. Рішенням Українського Оскарівського комітету зацікавилися такі видання, як Variety та Hollywood Reporter.

 

«Детектор медіа»

Фото з сайту Одеського міжнародного кінофестивалю

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9889
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду