detector.media
28.09.2014 13:32
У Росії на здобуття «Оскара» висунули «Левіафана» Звягінцева - ЗМІ
У Росії на здобуття «Оскара» висунули «Левіафана» Звягінцева - ЗМІ

Від Росії на здобуття премії «Оскар» Американської кіноакадемії в номінації «Найкращий фільм іноземною мовою» висунуто фільм Андрія Звягінцева «Левіафан». Про це з посиланням на джерело в Оскарівському комітеті РФ повідомляє «Газета.Ру».

«Члени оскарівської комісії обирали з-поміж  двох кандидатів - «Левіафана»і фільму Жори Крижовнікова «Гірко!». Фільм Звягінцева зобув у результаті вдвічі більше голосів, аніж стрічка Крижовнікова»
, - заявило джерело.

Раніше стало відомо, що «Левіафан» вийде в російський прокат у переозвучці, оскільки оригінальна версія картини містить нецензурну лексику, що суперечить законам РФ.

 

«Левіафан» - четверта робота провідного російського режисера. На цьогорічному Каннському кінофестивалі картину було відзначено за сценарій. Герой фільму - громадянин з Піночі Росії, що кидає виклик існуючій державній системі. У картині активно пиячать, сваряться, і в підсумку влаштовують криваве побоїще.

 

Продюсером стрічки виступає Олександр Роднянський.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», відомий кінорежисер Андрій Кончаловський звернувся до Голови Оскарівського комітету Володимира Меньшова з проханням виключити його стрічку «Білі ночі листоноші Олексія Тряпіцина» з переліку російських фільмів, з яких обирали претендента на здобуття премії «Оскара».

 

Як зазначив кінорежисер, стрічку було висунуто без його відома. Сам Андрій Кончаловський відзначив, що вважає премію «Оскар» «переоціненою» й нагадав, що нераз критикував її.

 

 

Тим часом, з картиною, що представлятиме країну у конкурсній програмі Американської кіноакадемії визначилася Франція. За «Оскара» боротиметься картина Бертрана Бонелло «Сен-Лоран. Стиль це я».

 

Від Польщі, як стало відомо раніше, за «Оскара» змагатиметься картина «Іда» Павла Павліковського

 

Від України, як писала «Детектор медіа», після гучної дискусіїзвинувачень у корупціїкадрових змін у складі Оскарівського комітету та спроби дуелі, претендувати на здобуття золотої статуетки Американської кіноакадемії буде епічна драма Олеся Саніна «Поводир».

 

«Детектор медіа»

На фото -  кадр із фільму «Левіафан»

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY