Політики не захотіли в ефірі «Шустер live» обговорювати жарт Урганта

20 Квітня 2013
16963
20 Квітня 2013
10:41

Політики не захотіли в ефірі «Шустер live» обговорювати жарт Урганта

16963
Політики не захотіли в ефірі «Шустер live»  обговорювати жарт Урганта

19 квітня політики у студії «Шустер live» не захотіли обговорювати жарт ведучого і шоумена  Івана Урганта «порубил зелень, как красный комиссар - жителей украинской деревни».

 

Деякі політики навіть намагались піти зі студії, коли ведучий Савік Шустер  продемонстрував фрагмент з жартом  та вибаченнями Івана Урганта.

 

Крім того віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул закликав ігнорувати висловлювання телеведучого Івана Урганта.

 

 «Ургант сказав очевидну дурницю і вибачився за неї, - сказав пан Вілкул. - Цьому шоумену треба думати про те, що він говорить. Якщо ми будемо далі обговорювати це питання, ми робитимемо йому рекламу. Тому на цю тему розмовляти не треба. В історії України були складні періоди життя. На жаль, доля нашого народу була долею народу без держави, і українці воювали у різних арміях».

 

Як вже повідомляла «Детектор медіа», у програмі однією з тем була заявлена така: «Поганий смак: чому невдалий жарт Івана Урганта перетворився на міжнародний скандал?».

 

Нагадаємо, жарт Івана Урганта прозвучав в кулінарній програмі «Смак», яка виходить у ефірі російського «Первого канала». Готуючи страву, ведучий сказав: «порубил зелень, как красный комиссар - жителей украинской деревни».

 

Висловлювання російського телеведучого викликали бурхливу реакцію в українських ЗМІ, соцмережах, а також у політиків.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», Міністерство закордонних справ України висловило своє обурення некоректними висловлюваннями російського  телеведучого в ефірі «Первого канала», а також довело свою стурбованість російській стороні і виступило з вимогою до  телеканалу дати належну оцінку цьому інциденту.  МЗС України підтримала Національна рада з питань телебачення та радіомовлення .

 

Раніше голова Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко направив листа Міністру закордонних справ України з вимогою відреагувати на черговий випадок антиукраїнських висловлювань у російських засобах масової інформації на «Первом канале» в програмі «Смак».

 

Народний депутат від ВО «Свобода» і член Комітету з питань свободи слова та інформації Ігор Мірошниченко розпочав збір підписів українських парламентарів під зверненням до центральних органів влади щодо заборони в'їзду в Україну російському телеведучому і шоумену Івану Урганту.

 

17 квітня, телеведучий Іван Ургант в ефірі російського «Первого канала» вибачився перед українцями за свій невдалий жарт.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16963
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду