detector.media
20.04.2013 10:41
Політики не захотіли в ефірі «Шустер live» обговорювати жарт Урганта

19 квітня політики у студії «Шустер live» не захотіли обговорювати жарт ведучого і шоумена  Івана Урганта «порубил зелень, как красный комиссар - жителей украинской деревни».

 

Деякі політики навіть намагались піти зі студії, коли ведучий Савік Шустер  продемонстрував фрагмент з жартом  та вибаченнями Івана Урганта.

 

Крім того віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул закликав ігнорувати висловлювання телеведучого Івана Урганта.

 

 «Ургант сказав очевидну дурницю і вибачився за неї, - сказав пан Вілкул. - Цьому шоумену треба думати про те, що він говорить. Якщо ми будемо далі обговорювати це питання, ми робитимемо йому рекламу. Тому на цю тему розмовляти не треба. В історії України були складні періоди життя. На жаль, доля нашого народу була долею народу без держави, і українці воювали у різних арміях».

 

Як вже повідомляла «Детектор медіа», у програмі однією з тем була заявлена така: «Поганий смак: чому невдалий жарт Івана Урганта перетворився на міжнародний скандал?».

 

Нагадаємо, жарт Івана Урганта прозвучав в кулінарній програмі «Смак», яка виходить у ефірі російського «Первого канала». Готуючи страву, ведучий сказав: «порубил зелень, как красный комиссар - жителей украинской деревни».

 

Висловлювання російського телеведучого викликали бурхливу реакцію в українських ЗМІ, соцмережах, а також у політиків.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», Міністерство закордонних справ України висловило своє обурення некоректними висловлюваннями російського  телеведучого в ефірі «Первого канала», а також довело свою стурбованість російській стороні і виступило з вимогою до  телеканалу дати належну оцінку цьому інциденту.  МЗС України підтримала Національна рада з питань телебачення та радіомовлення .

 

Раніше голова Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко направив листа Міністру закордонних справ України з вимогою відреагувати на черговий випадок антиукраїнських висловлювань у російських засобах масової інформації на «Первом канале» в програмі «Смак».

 

Народний депутат від ВО «Свобода» і член Комітету з питань свободи слова та інформації Ігор Мірошниченко розпочав збір підписів українських парламентарів під зверненням до центральних органів влади щодо заборони в'їзду в Україну російському телеведучому і шоумену Івану Урганту.

 

17 квітня, телеведучий Іван Ургант в ефірі російського «Первого канала» вибачився перед українцями за свій невдалий жарт.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY