МЗС України вимагає від «Первого канала» відреагувати на висловлювання Урганта

16 Квітня 2013
16282
16 Квітня 2013
13:36

МЗС України вимагає від «Первого канала» відреагувати на висловлювання Урганта

16282
МЗС України вимагає  від «Первого канала» відреагувати на висловлювання Урганта

Міністерство закордонних справ України обурене некоректним висловлюванням російського  телеведучого Івана Урганта в ефірі російського «Первого канала». Про це йдеться в коментарі Департаменту інформаційної політики МЗС.

 

На думку міністерства, висловлювання шоумена «дисонує з високим рівнем стратегічного партнерства між Україною та Російською Федерацією та атмосферою дружби і взаєморозуміння між нашими народами». Як вже повідомляла «Детектор медіа», в програмі «Смак» ведучий «пожартував», що «порубил зелень, как красный комиссар жителей украинской деревни».

 

«На жаль, в історії наших народів було чимало трагічних сторінок, спекулювати на яких - неприпустимо. У сучасному цивілізованому світі подібні жарти вважаються поганим тоном і виявом неповаги до пам'яті мільйонів жертв тоталітарного режиму. Спроби бути гострим і дотепним гумористом не дають права відомому шоумену опускатися до рівня жартів, в основі яких лежить людське горе, кровопролиття і смерть. Це - як мінімум, негідно та не по-людськи», - йдеться у заяві.

 

На думку департаменту інформаційної політики МЗС, подібні висловлювання принижують самого Івана Урганта, який до того ж є частим гостем українського телеефіру, та вже отримали вкрай негативну оцінку українського і російського суспільства.

 

Міністерство закордонних справ довело свою стурбованість російській стороні і вимагає від «Первого канала» дати належну оцінку цьому інциденту.  

 

Нагадаємо, голова Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко направив листа Міністру закордонних справ України з вимогою відреагувати на черговий випадок антиукраїнських висловлювань у російських засобах масової інформації на «Первом канале» в програмі «Смак». 15 квітня  Іван Ургант вибачився перед українцями за невдалий жарт в ефірі російського «Первого канала».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16282
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ургант
4029 дн. тому
ДимОК, ты просто придурок. ха-ха. без обид. жаль, что таких, как ты, не расстреляли бойцы СС Галичина (смайлик).
СОВІСТЬ
4029 дн. тому
ЦЕ ТИ РОЗКАЖИ МІЛЬЙОНАМ МОГИЛ НА УКРАЇНСЬКИХ ЦВИНТАРЯХ...
ДимОК
4030 дн. тому
Наши могли бы отшутиться. А так выглядят посмешищем на весь мир. Мол, "снова хохлы бунтуют". Странный народ. Как говно, которое лучше не трогать. Неправильное это отношение, господа
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду