Мінінформполітики планує створити медіадім для роботи журналістів іноземних ЗМІ

Мінінформполітики планує створити медіадім для роботи журналістів іноземних ЗМІ

7 Серпня 2015
2633
7 Серпня 2015
16:18

Мінінформполітики планує створити медіадім для роботи журналістів іноземних ЗМІ

2633
Мінінформполітики планує створити медіадім для роботи журналістів іноземних ЗМІ
Мінінформполітики планує створити медіадім для роботи журналістів іноземних ЗМІ

Міністерство інформаційної політики готує законопроект про акредитацію іноземних ЗМІ в Україні. Про це в інтерв'ю «Детектор медіа» сказав міністр Юрій Стець.

 

Відповідаючи на запитання щодо відкриття в Україні корпунктів провідних закордонних інформагенцій і ЗМІ, про які говорив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, Юрій Стець зазначив, що міністерство найближчим часом надасть Кабміну проект закону про акредитацію іноземних ЗМІ в Україні.

 

«Проект розроблений з представниками закордонних ЗМІ, був погоджений з ними, і їм сподобався. Оскільки ми маємо використовувати той функціонал, який у нас є як у суб'єкта законодавчої ініціативи, то ми це зробили, підготувавши законопроект. Крім того, ми хочемо зробити медіадім, використавши частково приміщення, які зараз перешли до нас в управління («Укрінформ» й УТР), для того, щоб там створити такі робочі місця для представників іноземних ЗМІ в Україні. Сподіваюсь, що така ж допомога буде надана українським кореспондентам мультимедійної медіаплатформи іномовлення України, яку ми створюємо, що будуть працювати за кордоном», - зауважив міністр.

 

За його словами, акредитацією буде займатися Мінінформполітики, бо Міністерство закордонних справ відмовилося це робити.

 

Нагадаємо, на засіданні колегії Міністерства інформаційної політики України 4 серпня Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що вважає необхідним відкриття постійних корпунктів ключових іноземних інформаційних агентств та ЗМІ в Україні.

 

Прем'єр Яценюк зазначив, що зараз кореспонденти світових ЗМІ приїжджають, аби висвітлювати події в Україні, зокрема, з Москви й Варшави. Глава уряду звернувся з цього приводу до міністра інформполітики Юрія Стеця. «Це повинно бути в наших і в їхніх інтересах, щоби в Києві був розміщений постійний корпункт», - сказав прем'єр-міністр.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2633
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду