detector.media
07.08.2015 16:18
Мінінформполітики планує створити медіадім для роботи журналістів іноземних ЗМІ
Мінінформполітики планує створити медіадім для роботи журналістів іноземних ЗМІ

Міністерство інформаційної політики готує законопроект про акредитацію іноземних ЗМІ в Україні. Про це в інтерв'ю «Детектор медіа» сказав міністр Юрій Стець.

 

Відповідаючи на запитання щодо відкриття в Україні корпунктів провідних закордонних інформагенцій і ЗМІ, про які говорив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, Юрій Стець зазначив, що міністерство найближчим часом надасть Кабміну проект закону про акредитацію іноземних ЗМІ в Україні.

 

«Проект розроблений з представниками закордонних ЗМІ, був погоджений з ними, і їм сподобався. Оскільки ми маємо використовувати той функціонал, який у нас є як у суб'єкта законодавчої ініціативи, то ми це зробили, підготувавши законопроект. Крім того, ми хочемо зробити медіадім, використавши частково приміщення, які зараз перешли до нас в управління («Укрінформ» й УТР), для того, щоб там створити такі робочі місця для представників іноземних ЗМІ в Україні. Сподіваюсь, що така ж допомога буде надана українським кореспондентам мультимедійної медіаплатформи іномовлення України, яку ми створюємо, що будуть працювати за кордоном», - зауважив міністр.

 

За його словами, акредитацією буде займатися Мінінформполітики, бо Міністерство закордонних справ відмовилося це робити.

 

Нагадаємо, на засіданні колегії Міністерства інформаційної політики України 4 серпня Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що вважає необхідним відкриття постійних корпунктів ключових іноземних інформаційних агентств та ЗМІ в Україні.

 

Прем'єр Яценюк зазначив, що зараз кореспонденти світових ЗМІ приїжджають, аби висвітлювати події в Україні, зокрема, з Москви й Варшави. Глава уряду звернувся з цього приводу до міністра інформполітики Юрія Стеця. «Це повинно бути в наших і в їхніх інтересах, щоби в Києві був розміщений постійний корпункт», - сказав прем'єр-міністр.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY