Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 3 лютого 2024 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 3 лютого 2024 року

5 Лютого 2024
247
5 Лютого 2024
11:06

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 3 лютого 2024 року

247
50 мільярдів євро від ЄС, небезпечний кандидат для Кремля, третя світова гібридна війна.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 3 лютого 2024 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 3 лютого 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: ICTV/СТБ, «1+1», «FreeДом»

У блоці ICTV/СТБ політичний консультант Дмитро Васильєв припустив, що у Конгресі США можуть розділити пакети питань про захист кордону із Мексикою та про надання макрофінансової підтримки Україні. І це правильно, бо треба відокремлювати питання зовнішньої політики від внутрішньої, вважає Васильєв.

Політолог-міжнародник Дмитро Левусь назвав ухвалення Євросоюзом рішення про 50 мільярдів євро для України демонстрацією того, що тактика шантажу в ЄС не працює. Віктор Орбан зазнав поразки ще у грудні, коли не брав участі в ухваленні рішення про початок перемовин з Україною щодо вступу. Угорщина надто сильно залежить від фінансування з боку ЄС.

Авіаційний експерт Костянтин Криволап звернув увагу на те, що в усіх випадках збиття літаків, наприклад, А-50 в Азовському морі, росіяни дуже неохоче визнавали сам факт, а з Іл-76 під Бєлгородом вони аж надто жваво почали повідомляти про цю подію, що викликає підозру щодо ІПСО.

У блоці «1+1» політична аналітикиня Ольга Курносова висловила переконання, що російський ЦВК не допустить до участі у виборах антивоєнного кандидата Надєждіна, який має підтримку близько 10% виборців: «Це дуже багато на початку кампанії, він став небезпечнішим для Кремля, ніж вони могли очікувати».

Політичний коментатор Володимир Фесенко впевнений, що слова диктатора Путіна щодо необхідності «демілітаризованої зони» свідчать про те, що в Кремлі занепокоєні ударами по російських об'єктах, розташованих далеко від лінії фронту. Втім, не треба забувати, що процеси створення демілітаризованих зон мають бути двосторонніми, і перший крок тут повинен бути з боку окупантів.

Засновник проекту «Роскомсвобода» Саркіс Дарбінян відзначив, що російська влада комбінує різні способи блокування інтернету, і це схоже на підготовку до великого шатдауну. Проте повністю відключати мережу Кремль навряд чи планує, удар буде зосереджено на месенджерах, в яких може відбуватися координація протестних рухів.

Економіст Андрій Новак повідомив, що перший транш ухваленої Євросоюзом допомоги для України має надійти вже в першому кварталі цього року.

Капітан 1-го рангу запасу Андрій Риженко порадив не поспішати із заявами про розгром Чорноморського флоту Росії, адже перед вторгненням росіяни накопичили близько 100 ударних одиниць в акваторії, а наразі українські сили знищили близько п'ятої частини від цієї кількості.

У блоці каналу «FreeДом» воєнно-політичний оглядач Олександр Коваленко нагадав, що для російського командування завершення війни дорівнює захопленню України. Проте сили для цього ворог матиме лише за умови, що зможе робити паузи. Зараз росіяни ведуть бойові дії в умовах дефіциту людей і техніки, і теоретично можна домогтися виснаження цих ресурсів до тієї межі, коли Кремль змушений буде сідати за стіл перемовин або відступати. На це потрібно ще не менше двох років.

Засновник «Східної правозахисної групи» Павло Лисянський назвав поїздки на окуповані території для російських чиновників «не підвищенням, а засланням».

Офіцер армії Ізраїля у відставці Григорій Тамар заявив, що США мають усвідомити реальність, в якій вони вже є учасником третьої світової гібридної війни. При цьому ця участь для Вашингтона є вкрай небажаною, бо їхня воєнна доктрина передбачає залучення до бойових дій лише з ворогом, сили якого значно поступаються американським. Проте ці процеси вже ніхто не контролює, а ситуація все більше нагадує період до початку Першої світової війни, коли глобального конфлікту уникнути вже було неможливо жодними засобами.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
247
Теги:
Читайте також
11.02.2024 08:03
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
719
10.02.2024 14:06
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
915
09.02.2024 15:52
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
544
08.02.2024 10:45
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
1 016
07.02.2024 16:49
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
360
30.01.2024 12:51
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
538
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду