Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 2 січня 2024 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 2 січня 2024 року

3 Січня 2024
459

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 2 січня 2024 року

459
Масована повітряна атака, войовничість Кім Чен Ина, новорічне звернення Тихановської.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 2 січня 2024 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 2 січня 2024 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «Інтер» 

У ранковому блоці каналу «FreeДом» начальниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк говорила про ворожу ранкову масовану ракетну атаку, внаслідок якої п'ятеро людей загинули, близько 130 поранені, а Повітряні сили встановили рекорд, збивши за допомогою ЗРК Patriot десять російських надзвукових ракет «Кинджал».  

Колишній нардеп Євген Добряк коментував заяви лідера КНДР Кім Чен Ина щодо готовності «вдатися до серйозних дій», якщо «Вашингтон і Сеул спробують піти на військову конфронтацію з Пхеньяном». За словами Добряка, Кім Чен Ин періодично вдається до такого тиску на сусідів. На думку гостя, говорити, що завтра в тому регіоні почнеться війна, не варто, але так звана «вісь зла» може становити певну загрозу. 

Співрозмовником Сакена Аймурзаєва в черговому інтерв’ю з циклу «Люди доброї волі» був російський протодиякон Андрій Кураєв

У блоці каналу «Інтер» про ранкову повітряну атаку говорили Наталя Гуменюк та речник Української добровольчої армії «Південь» Сергій Братчук.   

Керівник програм безпеки Центру Глобалістики «Стратегія ХХІ» Павло Лакійчук зазначив, що за два роки росіяни випустили на Україну 7000 ракет. Ракетні атаки обходяться Росії в мільярди доларів, однак російські військові, за словами гостя, як колись радянські, грошей не рахують. Адекватною реакцією союзників стала б, на думку Лакійчука, зокрема передача Німеччиною Україні ракет TAURUS, однак Німеччина не поспішає. 

Прессекретарка Світлани Тихановської Анна Красуліна розповіла про новорічне звернення Тихановської, під час якого в новорічну ніч спецслужби Білорусі заблокували в країні ютуб, а також про деякі проєкти білоруської опозиції, зокрема щодо запровадження нового білоруського паспорта.     

Колишня депутатка Держдуми Росії Марія Максакова розмірковувала, чому багато росіян радіють новинам про загибель цивільних українців. На думку гості, ці настрої культивуються в суспільстві, щоб показати, що Путін ще не найбільший упир, і що з такими упирями лише такий диктатор, як Путін, і впорається. Максакова також прокоментувала призначення окупантами куратором інфопростору на окупованих територіях заступника керівника путінської адміністрації Сергія Кірієнка, і докладно розповіла, хто такий Кірієнко, який свого часу мав прізвисько «кіндер-сюрприз». 

Ізраїльський журналіст Марк Новиков говорив про виведення ЦАХАЛ частини бригад із Сектора Гази: за його словами, із бойовиками ХАМАС, які ховаються в тунелях, може впоратися менша кількість військових.    

У вечірньому блоці каналу «FreeДом» воєнний експерт Валерій Рябих зазначив, що ракетні атаки Росії мають зворотній ефект від того, на який сподівається Росія: Україна успішно їх відбиває, а передача союзниками необхідного озброєння прискорюється. На цю ж тему говорив провідний науковий співробітник Державного музею авіації ім. Антонова Валерій Романенко.         

Блогер Тelegram-каналу «Можемо пояснити» Ілля Давлятчин коментував зміни в російському мобілізаційному законодавстві та перспективи руху дружин мобілізованих, які вже заявляють, що проти так званої «СВО».  

В етері було також заздалегідь записане 50-хвилинне інтерв’ю з виконувачем обов’язків керівника Центру протидії дезінформації при РНБО України Андрієм Шаповаловим про те, якою була і як змінювалася риторика роспропагандистів у 2023 році. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
459
Теги:
Читайте також
11.01.2024 20:44
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
292
01.01.2024 18:20
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
605
31.12.2023 18:13
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
567
30.12.2023 18:40
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
581
30.12.2023 17:03
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
727
29.12.2023 16:50
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
468
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду