Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 23 грудня 2023 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 23 грудня 2023 року

25 Грудня 2023
358
25 Грудня 2023
17:22

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 23 грудня 2023 року

358
Ситуація в Авдіївці, чинник Орбана, візит Радослава Сікорського, стрілянина в Празі, російська «гола вечірка».
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 23 грудня 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 23 грудня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «1+1» 

У ранковому блоці каналу «FreeДом» народний депутат від «Європейської солідарності», член української делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи Олексій Гончаренко розповідав, що в ПАРЄ роблять задля повернення з Росії та Білорусі викрадених українських дітей. Зокрема на січневій сесії ПАРЄ мають бути спеціальні дебати на цю тему. За словами Гончаренка, в ПАРЄ не забувають про цю проблему, це взагалі єдина міжнародна організація, яка виключила Росію. «Водночас ми бачимо, що Путін, попри ордер на його арешт, вже їздить в інші країни, в Емірати, де небо розцвічують в кольори його прапора», — зауважив гість. Він також говорив про намагання росіян стерти ідентичність маленьких українців: «Те, що не доробить російський штик, доробить російській чиновник і російський вчитель». 

Віцепрезидент аналітичного центру «Політика» Олег Лісний аналізував чинник угорського прем’єра Віктора Орбана, здатного в інтересах Кремля гальмувати процес євроінтеграції України. 

Грузинський журналіст Тенгіз Аблотія в подробицях розповів, чому Кадиров — ганьба для Чечні.          

У блоці каналу «1+1» оперна співачка, колишня депутатка Держдуми РФ Марія Максакова коментувала гнівну реакцію російських пропагандистів та воєнкорів на «голу вечірку» в московському клубі, в якій взяли участь зокрема Лоліта, Кіркоров і Собчак. 

Політичний коментатор Петро Олещук говорив про стрілянину в Празькому університеті та намагання роспропаганди пов’язати її з Україною. Також із гостем обговорювали візит до Києва нового міністра закордонних справ Польщі Радослава Сікорського та перспективи співпраці з новим польським урядом. 

Російська політична коментаторка Ольга Курносова коментувала відмову російського ЦВК ініціативній групі з висування в президенти Росії журналістки Катерини Дунцової. За словами Курносової, для неї це не стало несподіванкою. «Остаточно зрозуміло стало, коли нотаріуса, який завіряв підписи, викликали в Мінюст… А один із підписантів визнав, що замість підпису намалював котика — це несерйозно», — зауважила гостя. Ведучі запитали, чи правда, що ані Зюганов, ані Явлінський цього разу не балотуватимуться. «Вочевидь, в Кремлі чогось все-таки побоюються, тому намагаються виставити поруч із Путіним зовсім уже непрохідних, — припустила Ольга Курносова. — Антивоєнні настрої справді зростають. Однак до чогось суттєвого уже завтра це невдоволення не призведе».             

У вечірньому блоці каналу «FreeДом» воєнний експерт Владислав Селезньов говорив про ситуацію в Авдіївці. Вона дуже складна, однак взяти місто в кільце ворог не може, хоча росіянам дуже потрібен такий «подарунок під ялинку».   

У традиційному щотижневому підсумковому інтерв’ю з радником керівника Офісу президента України Михайлом Подоляком йшлося зокрема про пресконференцію президента Зеленського. На думку Подоляка, «президент відповідав відверто і жорстко». Подоляк також заперечив, що Зеленському зручніше відповідати на зовнішньополітичні запитання: мовляв, Володимир Зеленський не уникає жодних запитань. 

Ізраїльський воєнний експерт Давид Гендельман коментував зокрема створення Сполученими Штатами коаліції проти хуситів, які є небезпекою для судноплавства в Червоному морі. За словами гостя, за діями хуситів стоїть Іран, тож «треба пройти по краю, щоб не спалахнула велика війна між Іраном і США».   

Журналіст Костянтин Скоркін відзначив, що Путін просуває Медведчука, який зараз в Росії доволі активно займається політикою, як «альтернативну Україну, яка існує не в реальності, а лише в роспропаганді».    

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
358
Теги:
Читайте також
30.12.2023 18:40
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
581
30.12.2023 17:03
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
728
29.12.2023 16:50
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
471
29.12.2023 11:17
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
660
28.12.2023 17:46
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
613
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду