Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 19 грудня 2023 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 19 грудня 2023 року

21 Грудня 2023
351
21 Грудня 2023
12:29

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 19 грудня 2023 року

351
Переговори про вступ України до ЄС, проблеми з допомогою від США, блокування кордону з Польщею, пресконференція Зеленського.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 19 грудня 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 19 грудня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «Інтер», «1+1» 

У блоці каналу «FreeДом» екскерівник Служби зовнішньої розвідки Микола Маломуж нагадав обіцянку Путіна росіянам, що на їхній території не буде бойових дій. Насправді удари з боку України вже стали системними та цільовими і вражають навіть підприємства російського ВПК.

Політичний коментатор Дмитро Левусь запевнив, що процедуру вступу України до ЄС вже можна назвати прискореною: на шляху до затвердження рамок переговорів залишився лише один крок — ухвалення закону про лобіювання.

Голова центру «Доктрина» Ярослав Божко пояснив, чому в суспільстві нині панує пригнічення: забагато сподівань покладалося на літній наступ, люди почали вважати його єдиним шансом перемогти, а фінансування подальшого супротиву потрапило в залежність від американських внутрішньополітичних процесів. Ці тенденції є не так негативними, як притаманними хаосу, але люди трактують їх як різко негативні.

Фінансист Сергій Фурса лаконічно відповів на запитання, на що можуть вплинути санкції проти Росфінмоніторингу: абсолютно ні на що.

У блоці каналу «Інтер» експерт з питань національної безпеки Іван Варченко висловив переконання, що США не стануть країною, яка, відмовивши у військовій допомозі Україні, «підніме лапки і умиє руки». Адже такий сценарій буде рівноцінним капітуляції в боротьбі проти російської агресії. 

Депутат литовського Сейму Жигімантас Павіленіс зазначив, що вже на наступний рік після вступу до ЄС економіка Литви зросла на 10%, і загалом країна стала найуспішнішою в регіоні. Гість спрогнозував Україні ще більший успіх після перемоги та приєднання до Євросоюзу.

Голова фонду «Русь сидяча» Ольга Романова назвала «ініціативну групу з висування Путіна кандидатом у президенти» дуже великим несмаком.

У блоці каналу «1+1» російський соціолог Ігор Ейдман припустив, що публічне цькування в Росії письменників Акуніна і Бикова почалося з ініціативи самого Путіна, який болісно сприйняв їхні виступи проти війни. 

Військово-політичний аналітик Дмитро Снєгирьов заявив, що дефіцит артилерійських снарядів в українській армії буде компенсовано виробництвом ударних безпілотників, які дозволять стабілізувати чимало ділянок фронту. 

Віцепрезидент Торговельно-промислової палати Михайло Непран звинуватив Польщу у брехні з метою переконати українських перевізників відмовитися від вигідного для них транспортного безвізу. Блокування кордону є результатом того, що поляки просто програли конкурентну боротьбу на ринку перевезень, наголосив гість.

Політтехнолог Борис Тизенгаузен прокоментував пресконференцію президента Володимира Зеленського, яка відбулася того ж вечора: на відміну від «прямої лінії» Путіна, були «незручні питання і незручні відповіді», а найважчим було питання щодо команди голови держави. На думку експерта, Зеленському забракло щирості, проте щирі відповіді на деякі запитання, особливо щодо західної підтримки, могли зашкодити співпраці.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
351
Теги:
Читайте також
28.12.2023 17:46
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
589
19.12.2023 12:39
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
529
18.12.2023 12:20
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
307
17.12.2023 12:02
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
304
16.12.2023 18:50
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
214
16.12.2023 11:45
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
396
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду