Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 21 грудня 2023 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 21 грудня 2023 року

24 Грудня 2023
631
24 Грудня 2023
14:17

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 21 грудня 2023 року

631
Ситуація в Авдіївці, вибухи в Криму, судові справи Трампа, «СВО-2»
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 21 грудня 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 21 грудня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «Інтер», «1+1» 

У блоці каналу «FreeДом» консультант Світового банку e сфері аналізу даних та кібербезпеки Михайло Кольцов коментував плани російської влади заборонити відеоігри. На його думку, це рішення приймалося як з ідеологічної, так і з технічної причини — зокрема, щоб покласти край спілкуванню росіян з гравцями з інших країн. «Не сумніваюсь, що вони зроблять цю спробу, але чекаю її провалу, позаяк вони не розуміють феномену відеоігр», — сказав Кольцов. Він також зазначив, що російське програмне забезпечення, включаючи відеоігри, здатне збирати інформацію і навіть слідкувати за персональними комп’ютерами користувачів. 

Дипломат Руслан Осипенко, говорячи про співпрацю Японії та США e воєнній сфері та наміри Токіо змінити законодавство, щоб допомогти Україні, спрогнозував, що Україна побачить збільшення кількості допомоги від союзників США.         

Російський журналіст Ігор Яковенко, коментуючи бажання Путіна повернути на Красну площу паради фізкультурників, відзначив, що в Росії ідеологія замінена міфологією — міфами про нібито велике минуле, які наразі скрізь поширюються. Однак це не повернення до СРСР, а лише його імітація. 

Російський політичний коментатор, ведучий каналу «Ходорковський.Live» Дмитро Єловський говорив про дослідження соціологічної групи Russian Field, згідно з даними якого, більше половини респондентів проти помилування ув’язнених після їхньої участі у війні проти України. За словами Єловського, опитування Russian Field є доволі релевантними, водночас до цього, як і до будь-якого опитування в Росії, варто ставитися з певним скепсисом.   

У блоці каналу «Інтер» про ситуацію в Авдіївці розповів начальник міської військової адміністрації Віталій Барабаш. За його словами, ворог намагається продавити нашу оборону і технікою, і живою силою. Знищені бригади за пару тижнів знову доукомплектовуються. Барабаш також повідомив, що в місті все ще залишається 1220 мешканців.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров говорив про удари по Центру космічного зв’язку та військовій частині в Криму, внаслідок яких постраждали об’єкти Центру, а також про мобілізацію на окупованому півострові.   

Дипломат Олег Шамшур коментував ухвалу Верховного суду штату Колорадо виключити Дональда Трампа зі списку кандидатів на посаду президента США у 2024 році. За словами гостя, рішення історичне, проте стосується лише штату Колорадо і лише праймеріз республіканців. Олег Шамшур не вважає, що воно викличе ефект снігової лавини, і подібні рішення ухвалюватимуться й в інших штатах. Вплив цього рішення на вибори загалом залежатиме від Верховного суду США, який навряд чи підтримає рішення суду Колорадо, резюмував дипломат.

Російська політична аналітикиня Ольга Курносова припустила, що дружинам російських мобілізованих слід приготуватися до того, що їх чоловіки будуть на війні доти, доки Путін буде при владі. «Путін — це війна, сказав свого часу Борис Нємцов», — нагадала Курносова. На її думку, єдиний спосіб повернути чоловіків додому — усунути Путіна від влади. На запитання ведучих, чому влада боїться руху дружин мобілізованих, адже вони не вимагають припинити війну, гостя відповіла, що сьогодні не вимагають, а завтра можуть почати вимагати. Відреагувала Ольга Курносова й на сюжет про те, що в Татарстані школярі на уроках праці виточують дерев’яні милиці, які відправляються до військових госпіталів: «Безумство завжди складно коментувати».  

В етері показали також спецрепортаж про злочини зеків-вагнерівців, здійснені ними після помилування за участь у війні проти України. 

У блоці каналу «1+1» голова Центру аналітики і стратегій Ігор Чаленко зробив відмінний від думки Олега Шамшура прогноз щодо «історичного» рішення суду Колорадо. Чаленко вважає ланцюжок подібних рішень судів інших штатів цілком можливим.  

Радник голови Офісу Президента Михайло Подоляк, відштовхнувшись від пресконференції президента Зеленського, розповідав, які саме меседжі було важливо донести зокрема до наших західних союзників. 

Російський опозиціонер Дмитро Гудков назвав вибори Путіна «спеціальною виборчою операцією, СВО-2». Згідно з прогнозом Гудкова, в бюлетенях будуть прізвища Путіна, Слуцького від ЛДПР, Харитонова від КПРФ, Нечаєва від пропутінської партії «Нові люди». Ані Катерини Дунцової, ані Григорія Явлінського, ані Бориса Надеждіна на виборах не буде. На запитання, чим займається російська опозиція, Гудков відповів наступне: «Ми об’єднуємося, була об’єднавча конференція в Берліні… Штаб Навального заявив, що не ігноруватиме ці вибори, а закликатиме голосувати проти Путіна. Також важливе невизнання Путіна західними країнами. Шанс невеликий, але є...»    

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
631
Теги:
Читайте також
29.12.2023 16:50
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
455
29.12.2023 11:17
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
642
28.12.2023 17:46
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
595
19.12.2023 12:39
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
542
18.12.2023 12:20
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
313
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду