Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 22 грудня 2023 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 22 грудня 2023 року

24 Грудня 2023
794
24 Грудня 2023
20:25

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 22 грудня 2023 року

794
Збиті Су-34, виробництво українських дронів, ухвалення закону про медичний канабіс, 12-й пакет антиросійських санкцій ЄС.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 22 грудня 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 22 грудня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «Інтер» 

У ранковому блоці каналу «FreeДом» керівник групи компаній DroneUA Валерій Яковенко повідомив, що зараз дрони, які є одним із найефективніших інструментів для ведення бою, виробляються і поставляються нашим захисникам максимально швидко. Дуже запитані дрони-камікадзе, в цьому напрямку працюють десятки компаній, до їх виробництва приєдналися й іноземні кампанії. Яковенко також відзначив, що Росія не має власної бази для виробництва безпілотників, єдине, що вона виробляє самостійно — це наклейки, які ліплять на іноземні БпЛА. Саме тому слід прискіпливо шукати канали постачання росіянам необхідних компонентів та перекривати їх, відрізаючи Росію від глобальних ланцюжків постачання. 

Народна депутатка від «Слуги народу» Євгенія Кравчук, співавторка законопроєкту про легалізацію медичного канабісу, коментувала ухвалення закону в другому читанні. Гостя зокрема запевнила, що використання медичного канабісу в Україні суворо контролюватиметься. 

У блоці каналу «Інтер» заступник голови Бердянської райради Віктор Дудукалов розповів про гуманітарну ситуацію в окупованому місті та імітацію окупантами новорічних святкувань, у яких бере участь лише невеликий відсоток містян.

Голова комісії з міжнародних зв'язків Спілки журналістів Ізраїлю Ростислав Гольцман говорив про ситуацію із заручниками та плани ЦАХАЛ з ліквідації терористів ХАМАС. 

Ексміністр палива і енергетики України Іван Плачков, привітавши усіх колег з Днем енергетика, прокоментував ужорсточення санкцій США проти російської нафти. За словами Плачкова, раніше досвіду таких обмежень не було, однак зараз Росії все складніше обходити санкції. Зокрема нещодавно приймати танкери з російською нафтою припинила Індія. Отже, нафтові прибутки держави-агресорки зменшуються.

Зі свого боку економіст Андрій Длігач, коментуючи 12-й пакет антиросійських санкцій ЄС, відзначив, що сфер, де можна було б запроваджувати подібні обмеження, лишилося не так вже й багато. На думку гостя, на продовольчу сферу санкції не накладуть, адже є країни, які потребують російського продовольства. Повністю експорт нафти теж не обмежать, бо це призведе до стрибка цін.   

Оперна співачка, колишня депутатка Держдуми РФ Марія Максакова коментувала зокрема внесення Росфінмоніторингом до списку іноагентів письменника Бориса Акуніна. Максакова згадала роман-антиутопію Рея Бредбері «451 градус за Фаренгейтом» і констатувала, що Росія стрімко наближається до жахіть, змальованих у романі.

У вечірньому блоці каналу «FreeДом» про збиття трьох Су-34 говорив засновник благодійного фонду «Закриємо небо України» Ігор Романенко. На його думку, це свідчить про високий рівень виконання завдань розрахунками нашої ППО. 

Віцеспікер Кнесету Євген Сова повідомив, що в заручниках ХАМАС перебуває 125 громадян Ізраїлю. «Сьогодні рано говорити про якусь угоду, угода має бути на наших умовах», — наголосив гість. 

Російський опозиціонер Леонід Гозман коментував оприлюднену в The Wall Street Journal версію, що закласти бомбу в літак Пригожина наказав особисто директор ФСБ Патрушев. За словами Гозмана, немає сумнівів, що Пригожина вбили за наказом Путіна, ймовірно, що вбивство планував Патрушев, але в тому, що саме так, як написала WSJ, впевненості немає. 

   

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
794
Теги:
Читайте також
30.12.2023 17:03
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
717
29.12.2023 16:50
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
455
29.12.2023 11:17
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
642
28.12.2023 17:46
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
595
19.12.2023 12:39
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
542
18.12.2023 12:20
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
313
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду