Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 8 листопада 2023 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 8 листопада 2023 року

10 Листопада 2023
515
10 Листопада 2023
09:38

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 8 листопада 2023 року

515
Рекомендації ЄС щодо перемовин з Україною про вступ, ситуація на Близькому Сході.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 8 листопада 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 8 листопада 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «Інтер»  

У ранковому блоці каналу «FreeДом» речник Воєнно-морських сил Збройних сил України Дмитро Плетенчук коментував ушкодження українськими ракетами нового російського корвету «Аскольд». Плетенчук зауважив, що «Аскольд» ще навіть не пройшов випробування. І додав: «Схоже, вже й не пройде... »

Директор Фонду «Вільна Росія» на Південному Кавказі Єгор Куроптєв говорив про розворот Вірменії на Захід, зазначивши, що альтернативи прем'єр-міністру Ніколу Пашиняну наразі немає, його підтримує народ. За словами Куроптєва, Росія втрачає Південний Кавказ. 

Воєнний експерт, підполковник Генштабу Ізраїля в резерві Марк Бабот повідомив, що внаслідок нападу ХАМАС на Ізраїль загинули близько 350 військових, 59 поліцейських, понад 1400 мирних мешканців, відомо про 240 заручників і полонених. Обстріли Ізраїлю тривають. Із цих причин Ізраїль не може зупинити бойові дії, про це заявило все його керівництво, підкреслив гість.  

У блоці каналу «Інтер» про війну Ізраїлю проти ХАМАС говорив ізраїльський журналіст, головний редактор «Лучшего радио» Цві Зільбер. За його словами, в Ізраїлі всі кажуть, що триденна пауза, яку пропонують американці, неможлива, вона зламає логіку війни: відновлення бойових дій сприйматиметься як напад Ізраїля на Газу. Водночас пауза дасть ХАМАС можливість відновити сили. Зараз все більше людей з Гази евакуюються на південь, ймовірно, пости ХАМАС, які заважали евакуації, вже ліквідовані. ХАМАС також маніпулює, посилаючись на те, що цивільні страждають від килимових бомбардувань: у Ізраїля для килимових бомбардувань немає необхідного обладнання. ХАМАС маніпулює завжди, наголосив Зільбер.   

Ексміністр зовнішніх справ і колишній міністр оборони Литовської Республіки Лінас Лінкявічюс коментував озвучені Єврокомісією рекомендації почати з Україною перемовини щодо вступу до ЄС. За словами гостя, це історичний день не лише для України, але й для всього ЄС, результат великої роботи в умовах війни. Загроза блокування перемовин з боку Угорщини існує, є певна доля торгу, однак для України головне — виконувати поставлені перед нею завдання. Швидко це все не робиться, але великий бар’єр вже подолано. 

На цю ж тему ведучі спілкувалися з політичним коментатором Олегом Саакяном. На його думку, в грудні, коли ухвалюватиметься остаточне рішення щодо початку перемовин, ми повинні будемо долати опір не лише Угорщини. Зокрема в Польщі натякнули на ексгумацію тіл жертв Волинської трагедії, але чи перешкоджатимуть з цієї причини перемовинам, не відповіли. Водночас загалом процес просувається непогано. Україна робить неможливе — під час наймасштабнішої війни з часів Другої світової ще й проводить реформи, відзначив Саакян. 

Співрозмовником Ксенії Смирнової в черговому інтервю з циклу «На грані» був головний редактор литовської інформагенції «ELTA» Вітаутас Бруверіс

У вечірньому блоці каналу «FreeДом» вихід Росії з договору про звичайні збройні сили коментував засновник БФ «Закриємо небо України» Ігор Романенко. Виходом із цього та інших договорів Росія демонструє свою агресивну сутність, констатував Романенко.

Завідувачка програмою славістики в університеті ім. Вашингтона і Лі в штаті Вірджінія (США) Анна Бродська-Кроткіна зазначила, що напад ХАМАС, якому Іран щороку дає 100 млн доларів, на Ізраїль вплинув на американську внутрішню політику, зокрема соцмережі вибухнули антиізраїльськими і антиамериканськими постами. Президент Байден нібито втратив популярність у певних колах населення, а в тих штатах, де між Байденом і Трампом зберігалася відносна рівновага, наразі Байден поступається Трампу. «Ситуація на користь Росії, яка мріє привести до влади Трампа. Чи потрібен він Ірану – інше питання», — зауважила гостя.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
515
Теги:
Читайте також
15.11.2023 09:43
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
583
14.11.2023 17:39
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
606
06.11.2023 19:54
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
713
05.11.2023 19:34
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
487
04.11.2023 19:19
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
473
03.11.2023 15:16
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
553
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду