Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 7 листопада 2023 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 7 листопада 2023 року

9 Листопада 2023
506
9 Листопада 2023
09:19

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 7 листопада 2023 року

506
Ворожі удари по Одесі, могила для «Аскольда», ситуація на Близькому Сході.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 7 листопада 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 7 листопада 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «Інтер», «1+1»  

У блоці каналу «FreeДом» воєнний експерт Сергій Грабський, коментуючи хід бойових дій, відзначив зокрема, що Сили оборони розширюють плацдарм на лівому березі Дніпра. 

Грузинський політолог Гела Васадзе розмірковував про європерспективи Грузії. За його словами, зараз вирішується питання, чи Грузія — Європа, чи ні.   

Депутат парламенту Молдови Оазу Нантой розповідав про місцеві вибори, які відбулися в неділю, 5 листопада, і спроби втручання в них Росії. 

Директор Центру близькосхідних досліджень Ігор Семиволос назвав Газу причиною погіршення взаємин Туреччини й Ізраїля. Він також спрогнозував, що чим довше триватиме війна з ХАМАС, тим менше в Ізраїля буде можливостей маневру. 

Співрозмовником Сакена Аймурзаєва в черговому інтерв’ю з циклу «Люди доброї волі» був  відомий російський художник-карикатурист Андрій Більжо.

У блоці каналу «Інтер» директор з розвитку інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Валерій Рябих спростував фейки росіян щодо того, що червоне сяйво на небі, яке спостерігали зокрема мешканці Києва і Київщини, є наслідком роботи якоїсь секретної російської зброї.   

Про те, що червоне небо — суто природне явище, говорив і капітан І рангу запасу ЗСУ Андрій Риженко. За його словами, «таємничий» «Перєсвєт», на який посилалися автори і поширювачі фейків, по суті — велика лазерна указка, підозріло схожа на американський лазерний промінь. У Росії «Перєсвєтів» п’ять, найближчий — в районі міста Іваново, тож до незвичного кольору неба над нашою столицею він не має жодного стосунку.  

Викладач Тель-Авівського університету Яков Фальков, коментуючи війну Ізраїлю з ХАМАС, висловив сподівання, що «найближчим часом лігво ворога буде захоплено і знищено». 

Із директором Євразійського центру Атлантичної ради США, колишнім послом США в Україні Джоном Гербстом ведучі обговорювали зокрема інтерв'ю Президента Зеленського NBC News. За словами гостя, в Москві багато хто розуміє, що путінська війна проти України — згубна для Росії, це, мовляв, показав і заколот Пригожина. Гербст також відзначив, що допомога Сполучених Штатів  Україні впливає не лише на хід війни, але й на стійкість владного режиму в Росії.   

У блоці «1+1» речник Української добровольчої армії «Південь» Сергій Братчук розповідав про нічні удари росіян по історичній частині Одеси, зокрема по художньому музею, який якраз 7 листопада мав відзначати свій 124-й день народження. За словами Братчука, цього разу в історичну частину міста ворог влучив випадково, справжньою його ціллю була портова інфраструктура.    

Андрій Риженко в цьому блоці говорив про пошкодження внаслідок удару українців по корабельному заводу «Залив» у окупованій Керчі нового російського корвету «Аскольд». Корвет класу «Каракурт», спущений на воду в 2021 році, ще навіть не входив до складу ВМФ Росії. За словами Риженка, e Криму «Залив» — єдиний завод, який будує бойові кораблі. «Аскольд» будувався вісім років, а зараз будується ще один такий корабель — під назвою «Амур». Ці кораблі — загроза для нас, тож свідчення здатності України завдавати шкоди кримській суднобудівній інфраструктурі тішить. 

Політолог-міжнародник Євген Добряк, коментуючи ситуацію на Близькому Сході, висловив думку, що загроза розширення конфлікту наразі мінімальна. 

Російський соціолог Ігор Яковенко, коментуючи ініціативу голови Ради Федерації Валентини Матвієнко створити Міністерство щастя, відзначив, що третя людина в Росії — після Путіна і Мішустіна — практично дослівно цитує Оруела. «Згоден, саме цього міністерства і не вистачає, — сказав Яковенко, — щоб проєкт путінського рейху набув завершених рис».    

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
506
Теги:
Читайте також
14.11.2023 17:39
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
606
06.11.2023 19:54
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
713
05.11.2023 19:34
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
487
04.11.2023 19:19
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
474
03.11.2023 15:16
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
553
02.11.2023 16:56
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
553
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду