Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 29 жовтня 2023 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 29 жовтня 2023 року

31 Жовтня 2023
536
31 Жовтня 2023
13:18

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 29 жовтня 2023 року

536
Бої під Авдіївкою, 12-й пакет антиросійських санкцій ЄС, саміт на Мальті, єврейський погром у Махачкалі.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 29 жовтня 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 29 жовтня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», ICTV/СТБ  

У ранковому блоці каналу «FreeДом» економічний експерт Ілля Несходовський говорив про 12-й пакет антиросійських санкцій ЄС, до якого можуть включити санкції проти російських алмазів. За словами гостя, головне, щоб всі країни дотримувалися обмежень, аби запобігти «перетоку» алмазів. 

Посол України в Китаї в 1991-2001 роках Ігор Литвин відзначив, що міністр закордонних справ Китаю Ван Ї, перебуваючи з візитом у США, мав низку тривалих зустрічей. У світовій геополітиці багато залежить від того, чи зможуть домовитися такі крупні гравці, як Китай і США. При цьому Китаю вигідно, за висловом Литвина, мати «такого слабкого і залежного сусіда, як Росія, яка позиціонує себе як скаженого собаку».       

Ізраїльський політолог і громадський діяч Михайло Пелліверт наголосив на необхідності наземної операції армії Ізраїлю в Секторі Гази: «Треба залізним гребінцем вичесати всіх терористів, чиї тунелі розташовані на глибині 40-50 м, а бомбардуванням мети не досягти». Президент Туреччини Ердоган, роблячи гучні заяви на підтримку палестинців, хоче, на думку гостя, скористатися трагедією, підвищити свій авторитет і відволікти співгромадян від внутрішніх проблем. Проте на повний розрив стосунків із Ізраїлем Ердоган не піде. 

У етері також втретє показали інтерв’ю щодо підсумків тижня з Михайлом Подоляком. 

У блоці ICTV/СТБ про ситуацію навколо Авдіївки говорили голова Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш і воєнний оглядач Владислав Селезньов. Барабаш зокрема спробував знайти пояснення відмов мешканців, які живуть під цілодобовим ворожим вогнем, евакуюватися: «Варіантів відповідей багато, але людині зі здоровим глуздом вони здаються відмовками. Здебільшого люди бояться, що, покинувши місто, вже сюди не повернуться». На думку Селезньова, ворог хоче захопити Авдіївку, як свого часу Бахмут, і стирає місто на порох — як чинив із Маруіполем. 

Голова комітету парламенту з питань зовнішньої політики Олександр Мережко (фракція «Слуга народу»), коментуючи саміт на Мальті, відзначив, що Українську формулу миру підтримали багато учасників, включно з країнами Глобального півдня і БРІКС. Уперше в саміті брала участь Вірменія, яка все відчутніше дистанціюється від Росії. Відсутність представників Китаю Мережко пояснив тим, що «Китай поводиться обережно, але не хоче опинитися поза трендами», тож в Глобальному форумі миру участь, напевно, візьме. 

Лідер  руху «Говоріть гучніше!» Андрій Сидельников коментував зокрема черговий вкид щодо смерті Путіна. За словами гостя, «у багатьох зі смертю Путіна пов’язані великі надії, тому й кинулися поширювати цю інформацію».   

Журналіст телеграм-каналу «Можемо пояснити» Ілля Давлятчин говорив про захоплення аеропорту в Махачкалі з метою пошуку пасажирів рейсу з Тель-Авіву. Давлятчин зауважив, що російські федеральні канали про події в Дагестані не обмовилися ані словом. За його спостереженнями, останніми роками в Росії не було таких «протестів» (так це назвали прокремлівські телеграм-каналах), які насправді є погромами. На думку гостя, в антисемітській істерії в Росії винні пропагандисти, які її розпалювали.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
536
Теги:
Читайте також
05.11.2023 19:34
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
494
04.11.2023 19:19
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
484
03.11.2023 15:16
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
560
02.11.2023 16:56
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
562
02.11.2023 11:46
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
507
31.10.2023 19:38
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
725
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду