Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 28 жовтня 2023 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 28 жовтня 2023 року

30 Жовтня 2023
671
30 Жовтня 2023
13:22

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 28 жовтня 2023 року

671
Бої під Авдіївкою, візит делегації ХАМАС до Москви, новий етап операції ЦАХАЛ, замах на Царьова.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 28 жовтня 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 28 жовтня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «1+1» 

У ранковому блоці каналу «FreeДом» політичний коментатор Ігор Рейтерович говорив про необхідність оновлення і переформатування ООН: світові необхідна нова архітектура безпеки. 

Із заступником директора Національного інституту стратегічних досліджень Ярославом Жаліло ведучі обговорювали тему адаптації української економіки до війни, а з головою громадської організації «Українська аграрна асамблея» Олександром Гапоном — роботу «зернового коридору». 

У блоці каналу «1+1» головний консультант Центру зовнішньополітичних досліджень НІСД Іван Ус охарактеризував економіку Росії фразою «не жили добре, нема чого і починати». За словами гостя, курс рубля, попри намагання Центробанку його втримати, втретє підійшов до позначки 100 рублів за долар. «Усе, що вони виробляють, йде на війну», — констатував Ус. 

Воєнний оглядач Денис Попович спрогнозував, що цьогоріч таких масованих ворожих атак на енергетичну інфраструктуру, як минулої зими, не буде, мовляв, тоді у росіян був запас ракет, нині ж — тільки те, що виробляється.   

Політичний коментатор Тарас Загородній коментував замах у тимчасово окупованому Криму на Олега Царьова. За словами Загороднього, із ворогами зрозуміло, але зрадники — особлива мерзота. Вони і для росіян ніколи не будуть своїми, їх використають і викинуть, як брудну ганчірку.  

Директор Інституту близькосхідних досліджень Ігор Семиволос коментував візит делегації  ХАМАС до Москви. На думку гостя, дуже важлива позиція Ірану, адже саме Іран лобіював цей візит. Конфлікт на Близькому Сході розвиватиметься, варто подивитися на голосування резолюцій щодо нього в ООН. Глобальний Південь все більше дрейфує в бік антиамериканської позиції. Туреччина, хоча й робить заяви на підтримку палестинців, участі у війні не візьме, вважає Семиволос.  

У вечірньому блоці каналу «FreeДом» про ситуацію під Авдіївкою говорили воєнний аналітик Іван Ступак і начальник Об'єднаного пресцентру сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун. За словами Ступака, росіяни хочуть оточити наших у Авдіївці, їм потрібно зробити це до грудня, до початку кампанії з чергових виборів Путіна. Щоправда, незрозуміло, чому Авдіївка повинна стати сакральним місцем для мешканця, скажімо, Якутії, де навіть не чули про таке місто. Катастрофічні втрати, на думку гостя, не є для Росії болісними. Олександр Штупун повідомив, що під Авдіївкою за час гарячих боїв знищено 100 танків, 200 одиниць бронетехніки, 6500 окупантів.   

Ізраїльський воєнний оглядач Давид Шарп, коментуючи новий етап операції ЦАХАЛ у Секторі Гази, зазначив, що затягування часу вигідне ХАМАС.    

За словами російсько-американського історика, дослідника новітньої історії Росії Юрія Фельштинського, Росія — єдина країна, де держава має більшу цінність, ніж людина, і єдина держава, яка знищила десятки мільйонів власних громадян. Життя людини в Росії не варте нічого.   

Російський опозиціонер Ілля Пономарьов своєю чергою зауважив, що Росія не співробітничає з терористами — вона і є терорист. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
671
Теги:
Читайте також
04.11.2023 19:19
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
484
03.11.2023 15:16
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
560
02.11.2023 16:56
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
562
02.11.2023 11:46
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
508
31.10.2023 19:38
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
726
24.10.2023 09:35
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
626
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду