Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 27 жовтня 2023 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 27 жовтня 2023 року

30 Жовтня 2023
459
30 Жовтня 2023
10:32

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 27 жовтня 2023 року

459
Бої під Авдіївкою, візит делегації ХАМАС до Москви, взаємини Китаю і США
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 27 жовтня 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 27 жовтня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «Інтер»         

У ранковому блоці каналу «FreeДом» речник Української добровольчої армії «Південь» Сергій Братчук пояснив впертість ворога під Авдіївкою, де, за  словами Братчука, останнім часом загинуло вже близько п’яти тисяч росіян, бажанням схилити Україну до перемовин на своїх умовах та необхідністю показати населенню Росії хоча б якийсь результат на полі бою. 

Речник проєкту «Хочу жити» Віталій Матвієнко повідомив зокрема, що завдяки проєкту добровільно здалися в полон 216 російських військовослужбовців, близько 100 тисяч операцій зараз «у гарячій фазі» — це і поодинокі, і групові випадки. За час існування проєкту зафіксували понад 27 тисяч звернень, а його сайт відвідали близько 46 млн. Матвієнко також уточнив, що в проєкт «Хочу жити» можуть звертатися і ті росіяни, які ще не потрапили на територію України, але розуміють, що мобілізації їм не уникнути. 

У блоці каналу «Інтер» головний редактор ізраїльського «Першого радіо» Влад Зерницький висловив думку, що делегація ХАМАС приїхала до Москви з метою використати Росію як ще один інструмент, щоб домогтися перемир’я з Ізраїлем. Стосунки ж Ізраїлю з Росією стали значно прохолодніші, хоча посол Ізраїлю ще перебуває в Москві. 

Член Республіканської партії США Борис Пінкус радів «чіткій» заяві нового спікера Палати представників Майка Джонсона щодо продовження підтримки Америкою України, хоча й «за умови контролю за кожним доларом», а також постачанню Україні ракет АТАСМS. Гість висловив упевненість, що «F-16 уже в Україні і чекають, щоб їм дали зелене світло». Великі надії Пінкус покладає і на прийдешній візит китайського лідера до США, який має стати «історичним і поворотним» та сприяти зниженню напруги в світі. 

У вечірньому блоці каналу «FreeДом» візит делегації ХАМАС до Москви коментував керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко. За його словами, «це вже було, СРСР йшов цим шляхом, загравав із різного роду терористами. До чого дійшов, відомо». Росія робить відчайдушні спроби вийти з ізоляції і продемонструвати хоча б якусь діяльність на міжнародній арені. Що ж робити, якщо в Кремль зараз дуже мало хто їздить?   

Колишня виконувачка обов’язків міністра аграрної політики і продовольства України Ольга Трофімцева спростувала інсинуації щодо зупинки роботи зернового коридору й невиконання Україною своїх зобов’язань. За словами гості, коридор працює, вже експортовано 1 млн 300 тисяч тонн збіжжя.   

Радник Президента України з економічних питань Олег Устенко відзначив: якщо минулого року економіка України впала на 25%, нині фіксується зростання, а Світовий банк констатує, що українська економіка почала адаптуватися до війни. 

Дипломат, експерт-міжнародник Руслан Осипенко говорив про готовність Китаю співпрацювати з США. На думку гостя, обидві сторони не готові до протистояння. Варто зробити крок назад, щоб не допустити Третьої світової. Водночас американо-китайський діалог — меседж Путіну, що Росія наразі не є крупним міжнародним гравцем. 

Російська правозахисниця Анастасія Буракова розповіла, що зараз іноагентом можуть визнати навіть таксиста, якому пасажир-іноземець перевів на картку 200 рублів, тобто два долари. Водночас нині репресії в Росії не стільки масові, скільки точечні й непередбачувані.            

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
459
Теги:
Читайте також
03.11.2023 15:16
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
560
02.11.2023 16:56
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
562
02.11.2023 11:46
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
509
31.10.2023 19:38
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
726
24.10.2023 09:35
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
626
23.10.2023 20:26
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
479
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду