Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 27 березня 2023 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 27 березня 2023 року

28 Березня 2023
846
28 Березня 2023
22:37

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 27 березня 2023 року

846
Ядерна зброя в Білорусі та протести в Ізраїлі.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 27 березня 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 27 березня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «1+1», «Інтер», «FreeДом» 

У блоці каналу «1+1» воєнний експерт Михайло Притула заявив, що у Криму вже складені списки тих, кого евакуюватимуть під час наступу Сил оборони України. Прикривати втечу начебто буде приватна воєнна компанія окупаційного «глави» Криму Сергія Аксьонова, до якої зараз вербують добровольців.

Експерт з питань міжнародної безпеки Олексій Їжак вважав заяву Путіна про розміщення ядерної зброї в Білорусі свідченням того, що російський диктатор залишився незадоволеним перемовинами з китайським лідером Сі Цзіньпіном.

Журналіст Роман Цимбалюк переконував, що російська пропаганда не досягає своїх цілей, адже, попри монополію на інформацію, не може змусити простих росіян «вдягти штани та злізти з дивану».

Політтехнолог Тарас Загородній не вважав Китай ворогом України, стверджуючи, що ця держава дбає про власні інтереси й не заважає тому, що в Україну масово їдуть дрони китайського виробництва. «Дзвінок Сі Зеленському більше потрібен Китаю, ніж нам», — запевняв Загородній.

Правозахисник Павло Лисянський не бачив сценарію, за якого будь-яка країна, що ратифікувала Римський статут, зможе проігнорувати виданий Міжнародним кримінальним судом ордер на арешт Путіна. 

У блоці каналу «Інтер» воєнний експерт Іван Ступак відзначив надзвичайно схвальні відгуки іноземних інструкторів про українських військових, які нині за кордоном опановують західну техніку. Наші захисники, аби швидко пройти навчання, навіть буцімто жертвують обіднім часом.

Політолог-міжнародник Антон Кучухідзе вважав доцільним кроком скликання Україною термінового засідання Радбезу ООН у відповідь на заяву Путіна про розміщення в Білорусі ядерної зброї.

Експерт нафтогазового ринку Михайло Крутіхін казав, що Росія роками добровільно брала на себе роль «сировинного придатка» для інших країн, адже це приносило їй величезні кошти й не вимагало особливого розвитку науки та техніки.

Прессекретарка лідерки білоруської опозиції Світлани Тихановської Анна Красуліна переконувала, що Лукашенко не знав про ядерні плани Путіна, бо «інакше б уже це розпатякав». Саму ж путінську заяву Анна Красуліна називає блефом.

У блоці каналу «FreeДом» координатор напряму міжнародної політики в Центрі політичних досліджень «Доктрина» Денис Москалик вказав на те, що Україна докладає величезних зусиль задля розширення свого дипломатичного фронту, зокрема вперше за часів Незалежності звернула увагу на Африку і вже має в цьому регіоні певні успіхи.

Професор Празького університету Юрій Федоров стверджував, що Росія може зібрати натовп у декілька мільйонів мобілізованих, але для перетворення їх на армію потрібен командний склад,  який продовжує гинути в Україні.

Ізраїльський журналіст Цві Зільбер прокоментував акції протестів в Ізраїлі, що розгорілися через спробу прем'єра Біньяміна Нетаньяху проштовхнути судову реформу, що, на думку її противників, загрожує демократії. Цві Зільбер порівняв ці протести з Майданом у Києві.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
846
Теги:
Читайте також
27.03.2023 21:47
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
695
26.03.2023 17:29
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
895
25.03.2023 21:50
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
1 101
24.03.2023 16:21
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
1 003
23.03.2023 22:51
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
694
22.03.2023 15:56
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
858
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду