Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 28 березня 2023 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 28 березня 2023 року

29 Березня 2023
755
29 Березня 2023
23:29

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 28 березня 2023 року

755
Звільнення Криму, розмова Ахмедова та Пригожина, брехня «телеграмних воєнкорів».
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 28 березня 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 28 березня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «1+1», «Інтер», «FreeДом» 

У блоці каналу «1+1» Пітер Залмаєв, якого представили «американським політологом», дорікав республіканцям. Мовляв, «їхню роль в часи Рейгана» зараз змушені виконувати демократи, а в самій Республіканській партії є розкол на декілька таборів.

Лідер Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив, що в Криму всі пильно стежать за ходом війни, проте одні — з великими надіями на якомога швидше звільнення, а інші, колаборанти та завезені росіяни, — з відчаєм.

Генерал-майор запасу СБУ Віктор Ягун оцінив кількість білоруських військовослужбовців, готових воювати проти України, у 3% від загального складу білоруської армії.

Російський політтехнолог Аббас Галлямов озвучив дві версії того, кому було вигідно «злити» телефонну розмову російського бізнесмена Фархада Ахмедова та продюсера Йосипа Пригожина. По-перше, це могли зробити українські спецслужби, щоб завдати удару по Путіну, по-друге, хтось у бізнес-колах намагався заробити на шантажі.

Радник голови Офісу Президента Сергій Лещенко вчергове назвав основною метою російської пропаганди на цьому етапі війни — переконати російське населення, що бойові дії ведуться проти НАТО, а сам Альянс загрожує Росії.

Історик Олександр Палій стверджував, що Україна наразі має шанс покласти край історичній загрозі від Росії та дати свободу великій кількості народів. На його переконання, Росія — «наркоман, якого ковбасить від жаги крові та грабежів».

У блоці телеканалу «Інтер» політичний коментатор Ігор Рейтерович припустив, що Китай вкрай незадоволений намаганням Росії порушити принцип непоширення ядерної зброї, який відіграє для Піднебесної велику роль.

Російський опозиціонер Ігор Яковенко звернув увагу на парадокс: населення Росії у переважній більшості не особливо залучене до війни, хоча сама російська держава у цій війні «по вуха». Також він вирішив, що серед усіх пропагандистів так звані «телеграмні воєнкори» брешуть найменше, тому що до них «простіше дістати тим, хто втомився від такої брехні».

У блоці каналу «FreeДом» військовий коментатор Микола Маломуж пояснював, навіщо командувач Сухопутними військами Збройних Сил України Олександра Сирського їздить на передову в Бахмут: це відчутно піднімає бойових дух військових.

Ігор Яковенко вдруге за день долучився до етеру й цього разу висловив припущення, що Росія фактично втратила вплив на всі держави пострадянського простору. На уточнення щодо Білорусі він відповів, що ця держава окупована, а Олександр Лукашенко узурпував владу, оскільки програв вибори 2020 року.

Віце-президентка з економіко-політичних досліджень Київської школи економіки Наталя Шаповал озвучила побажання щодо одинадцятого пакету антиросійських санкцій, який має затвердити Євросоюз: зниження «стелі» цін на нафту та економічний удар проти галузі атомної енергетики.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
755
Теги:
Читайте також
04.04.2023 11:52
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
778
27.03.2023 21:47
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
711
26.03.2023 17:29
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
909
25.03.2023 21:50
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
1 125
24.03.2023 16:21
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
1 014
23.03.2023 22:51
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
703
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду