Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 30 березня 2023 року

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 30 березня 2023 року

1 Квітня 2023
1239
1 Квітня 2023
14:57

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 30 березня 2023 року

1239
Інтереси Китаю, арешт у Росії журналіста Wall Street Journal Евана Гершковича, політичні амбіції Дмитра Медведєва, майбутня зустріч Путіна й Лукашенка.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 30 березня 2023 року
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 30 березня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «Інтер», «1+1» 

У блоці каналу «FreeДом» офіційна представниця Держдепу США Андреа Калан казала, що ідея створення в Україні нового гібридного трибуналу для російських злочинців отримала широку підтримку. 

На думку директора Центру досліджень проблем громадянського суспільства Віталія Кулика, Китай зацікавлений у продовженні війни Росії проти України, але малої інтенсивності. Щоб Росія слабшала й зближувалася з Китаєм, а Захід слабшав й охочіше йшов з Китаєм на перемовини. 

Експертка Регіонального центру прав людини (RCHR) Катерина Рашевська наголошувала, що Росія повинна повертати вкрадених українських дітей без будь-яких умов, адже вона ратифікувала відповідні конвенції й документи та ще не скасувала їхню ратифікацію.      

У блоці каналу «Інтер» ексміністр палива та енергетики України Іван Плачков заявив, що Росія почала першу світову енергетичну війну і програла її. 

Представлений як керуючий партнер Національної антикризової групи Тарас Загородній критично оцінив рекомендацію Міжнародного олімпійського комітету допустити російських і білоруських спортсменів до участі у змаганнях в нейтральному статусі. Також гість прокоментував початок підготовки Міністерством оборони США космічних сил до можливого конфлікту з Китаєм і Росією. За словами Загороднього, ймовірність серйозного конфлікту висока.

Російський опозиціонер Дмитро Гудков говорив про арешт у Росії американського журналіста, кореспондента Wall Street Journal Евана Гершковича. На думку Гудкова, «Путіну потрібен обмінний фонд, вони братимуть у заручники громадян інших країн, щоб змусити Захід вступити хоча б у які-небудь перемовини».  

У блоці каналу «1+1» радник Голови Офісу Президента України Михайло Подоляк, коментуючи опір УПЦ МП виселенню з Києво-Печерської Лаври, назвав РПЦ одним з адептів війни Росії проти України.

Головна редакторка порталу After Empire Ольга Курносова розповідала про російські політичні клани, представники яких мають амбіції й можуть поборотися за владу після Путіна. Зокрема Дмитро Медведєв, який одного разу вже грав роль президента Росії, на думку Курносової, вважає, що цілком заслуговує стати президентом вдруге. 

Директор Центру близькосхідних досліджень Ігор Семиволос говорив про активізацію воєнної співпраці Росії та Ірану, проявом якої стало отримання Росією нових партій «шахедів». 

Радник Світлани Тихановської Франтішек Вячорка робив прогнози щодо порядку денного запланованої на 6 квітня зустрічі Путіна й Лукашенка, а також звернення Лукашенка до народу й парламенту, яке мало відбутися 31 березня. За висловом Вячорки, це буде чергове «а я вам покажу, звідки на нас готувався напад…» Загалом, вважає гість, ми спостерігаємо конвульсії лукашенківської системи, адже в самопроголошеного президента Білорусі немає жодного позитивного сценарію.   

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1239
Теги:
Читайте також
06.04.2023 11:41
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
527
05.04.2023 12:48
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
700
04.04.2023 11:52
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
776
31.03.2023 11:00
Олексій Півторак
Софія Скиба
Денис Шабанін
Ярослав Зубченко
Мар'яна Олійник
«Детектор медіа»
1 460
27.03.2023 21:47
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
708
26.03.2023 17:29
Софія Скиба
Денис Шабанін
«Детектор медіа»
908
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду