Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 29 грудня

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 29 грудня

30 Грудня 2022
1299
30 Грудня 2022
21:37

Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 29 грудня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
1299
Наративи російських лібералів, роль Дмитра Медведєва та масований ракетний удар по Україні.
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 29 грудня
Про що говорили в етері марафону «FreeДом» 29 грудня

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафонів «Єдині новини #UAРазом» та «FreeДом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «FreeДом», «Інтер», «1+1».

З російським журналістом Олексієм Левченком говорили про спротив росіян війні і пропаганду у школах. За його словами, спротив зростає й з’являється багато локальних протестів. Щодо боротьби батьків із пропагандою у школах Левченко сказав, що борються мало, проте пропаганда у школах не дуже-то й впливова.

З російським опозиціонером і колишнім депутатом Держдуми Росії Дмитром Гудковим у блоці «Інтера» говорили про корупцію в Росії й рекламу війни. За словами Гудкова, що швидше впаде режим Путіна, то краще буде Україні й Росії. Крім того, за його словами, військова поразка Путіна — це ще й перемога Росії, оскільки все найгірше вже відбулось. Це один з традиційних наративів російських лібералів, які ототожнюють страждання України і Росії від війни й покладають усю провину за агресію лише на Путіна. І говорив Гудков переважно про Путіна.

Ще з одним російським журналістом Павлом Канигіним у блоці «1+1» говорили про обмеження всередині Росії й тиск влади на суспільство. Він сказав, що випадків арештів опозиційних блогерів і журналістів небагато, проте вони грають на руку державі. Оскільки пропаганда формує думку, що в режиму все під контролем й тиск на людей досить сильний. Також він сказав, що поки що Держдума Росії ще не ухвалила механізм конфіскації майна тих, хто виїхав із країни.

Про нікчемність і недолугість Дмитра Медведєва говорили з російським соціологом Ігорем Ейдманом, який мешкає у Німеччині. Він сказав, що Медведєв грає для Путіна роль негарної подруги і створює вигідне тло для російської та західної аудиторій. Крім того, Ейдман сказав, що ця гра діє навіть на частину західних експертів, які готові терпіти Путіна, аби не допустити до влади Медведєва. Також, за словами коментатора, Путін тримає у своєму оточенні лише тих, хто не зможе заподіяти йому нічого поганого.

Двічі протягом доби включали начальницю об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталію Гуменюк та воєнних експертів Олександра Коваленка й Сергія Грабського.

Традиційно для марафону «FreeДом» до обговорення ситуації у Росії запросили російську політичну аналітикиню Ольгу Курносову. За її словами, продовжувати мобілізацію будуть приховано, а припинити її вдасться лише тоді, коли почнуться масові протести, а не тільки підпали військкоматів. Також обговорили секретне опитування Кремля, опубліковане британською розвідкою, згідно з яким війну підтримують лише 25% росіян.
Цього тижня Курносову щодня включали в етер марафону «FreeДом».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1299
Теги:
Читайте також
01.01.2023 23:20
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
876
31.12.2022 17:36
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 504
29.12.2022 22:20
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 057
28.12.2022 18:59
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
978
27.12.2022 22:28
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 017
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду