«FreeДом» надаватиме контент проєктам з російською аудиторією

«FreeДом» надаватиме контент проєктам з російською аудиторією

8 Серпня 2022
2047
8 Серпня 2022
19:20

«FreeДом» надаватиме контент проєктам з російською аудиторією

2047
Сюжети журналістів марафону вже виходять в трансляціях медіапроєкту «Утро февраля».
«FreeДом» надаватиме контент проєктам з російською аудиторією
«FreeДом» надаватиме контент проєктам з російською аудиторією

Команда марафону «FreeДом» запропонувала контент російською для поширення у РФ. Про це у коментарі «Детектору медіа» розповів шеф-редактор телеканалу українського іномовлення UATV Олексій Мацука.

«Ми звернулися з цією пропозицією до незалежних проєктів, що мають аудиторію в Росії. Ведемо співпрацю з медіапроєктом "Утро февраля", а щодо інших партнерів перелік ще формуємо», — уточнив шеф-редактор.

За його словами, контент «FreeДом» надає безоплатно. «Нашою метою є підвищити поширення проукраїнських наративів у Росії», — сказав Олексій Мацука.

Канал іномовлення UATV, який разом з іншими ютуб-каналами транслює марафон «FreeДом», має на ютубі 354 тисячі підписників. Сумарна кількість переглядів трансляцій, сюжетів, окремих частин проєкту в діджиталі за 4 місяці з моменту старту — 2 млрд 446 млн 129 тис. 840 переглядів.

Нагадаємо, російськомовний марафон «FreeДом» був організований на початку березня силами медіагруп StarLightMedia, «Інтер», «1+1» і «Україна» на базі мультимедійної платформи іномовлення UATV. 

Завдання марафону «FreeДом» — дати можливість дізнатися правду про україно-російську війну «російськомовним глядачам з усього світу». Зокрема поява такого каналу стала відповіддю на запит у світі на російськомовний телеканал, який розповідає правду про події в Україні. За інформацією джерел ДМ, значна частина команди, яка виробляє марафон, базується у Варшаві. 

На фінансування «FreeДом» уряд виділив 165 млн грн з резервного фонду державного бюджету 7 травня. МКІП має відзвітувати про використання цих грошей до 30 грудня 2022 року.

Переможцями мистецького конкурсу на створення контенту для інформаційного марафону «FreeДом» стали ТОВ «Новинна група "Україна"» («Медіа Група Україна»), ТОВ «СЛМ Новини» (StarLight Media), ІП «1+1 Продакшн» (1+1 media) та ПАТ «Телеканал “Інтер”».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2047
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду