Фільм «Плем'я» завоював ще один приз 58-го Лондонського кінофестивалю

Фільм «Плем'я» завоював ще один приз 58-го Лондонського кінофестивалю

22 Жовтня 2014
5707
22 Жовтня 2014
16:17

Фільм «Плем'я» завоював ще один приз 58-го Лондонського кінофестивалю

5707
Фільм «Плем'я» завоював ще один приз 58-го Лондонського кінофестивалю
Фільм «Плем'я» завоював ще один приз 58-го Лондонського кінофестивалю

Стрічка «Плем'я» українського режисера Мирослава Слабошпицького отримала приз Молодого журі 58-го Лондонського кінофестивалю (BFI London Film Festival), який завершився днями у столиці Великобританії. Про це повідомляє компанія «Артхаус Траффік».

 

Приз Молодого журі вручається «самому оригінальному і новаторському» дебюту. Творча молодь, яка входить до складу Молодого журі, вибрала український фільм «Плем'я», як повідомляє «Артхаус Трффік», за сміливість, створення нового глядацького досвіду і точність режисерської роботи.

 

Думка Молодого журі збіглася з вибором професіоналів. Нагадаємо,  фільм «Плем`я» Мирослава Слабошпицького також був визнаний кращим дебютом 58-го Лондонського кінофестивалю. Стрічка вперше в історії України здобула приз «Сазерленд Трофі» у номінації найоригінальніших та найсильніших режисерських дебютів First Feature Competition.


Лондонський кінофестиваль - один з найбільших і впливових міжнародних кінофорумів Великобританії. Проводиться щорічно з 1956 року в другій половині жовтня - на початку листопада в Лондоні. Організатором фестивалю є Британський інститут кіно, основним спонсором - газета The Times. Цього року на кінофорумі представлено понад 248 фільмів із різних країн світу. Традиційно програма фестивалю включає в себе картини, які у Великобританії не демонструвалися, в тому числі - недавно відреставровані. Також на кінофорумі щорічно представлена ​​програма освітніх заходів, лекцій, майстер-класів, презентацій подій кіноіндустрії тощо. Переможець  Лондонського кінофестивалю-2014 - фільм «Левіафан» російського кінорежисера Андрія Звягінцева, висунутий цього року від Росії на здобуття «Оскара».

 

Як повідомляла «Детектор медіа», на рахунку «Племені» вже понад 14 призів міжнародних кінофорумів. Найбільший тріумф відбувся на Міжнародному Каннському кінофестивалі, де вперше в його історії українська стрічка здобула три призи конкурсної програми «Тиждень критики». Ця робота Мирослава Слабошпицього увійшла до п'ятірки фіналістів, які претендують на премію за найкращий дебют («Європейське відкриття») European Film Awards Європейської кіноакадемії. Церемонія нагородження переможців відбудеться 13 грудня в Ризі.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5707
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду