Фільм Мирослава Слабошпицького «Плем’я» вже здобув у Каннах три призи

Фільм Мирослава Слабошпицького «Плем’я» вже здобув у Каннах три призи

23 Травня 2014
12544
23 Травня 2014
11:41

Фільм Мирослава Слабошпицького «Плем’я» вже здобув у Каннах три призи

12544
Фільм Мирослава Слабошпицького «Плем’я» вже здобув у Каннах три призи
Фільм Мирослава Слабошпицького «Плем’я» вже здобув у Каннах три призи

Фільм «Плем'я» українського режисера Мирослава Слабошпицького, прем'єра якого відбулася 21 травня, завоював три призи конкурсної програми «Тиждень критики» Міжнародного Каннського кінофестивалю. Про це повідомляє «Укрінформ» з посиланням на організаторів кінофестивалю.

 

«Дебют Мирослава Слабошпицького "Плем'я" очолив список переможців програми "Тиждень критики" Каннського кінофестивалю. Фільм, у якому знялися непрофесійні глухонімі актори, позбавлений діалогу і субтитрів - виграв Гран-прі Nespresso, премію "Одкровення" та грант від фундації Gan», - йдеться у повідомленні.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», події стрічки «Плем'я» відбуваються в школі київського інтернату для глухонімих. Фільм є експериментом у галузі кіно і повністю знятий мовою жестів, у ньому немає субтитрів і закадрового голосу. Головний герой фільму Сергій потрапляє в спеціалізований інтернат для людей із вадами слуху, де діє кримінальна організація «Плем'я». Намагаючись вписатися в ієрархію школи,  Сергій бере участь у кількох пограбуваннях. Однак кохання змушує його порушити неписані закони племені.

 

За словами програмного координатора «Тижня критики» Каннського кінофестивалю Ремі Бонома, український фільм «Плем'я» був найочікуванішим у програмі. На перший офіційний показ картини зібралася величезна черга, близько 200 людей так не змогли потрапити у зал. На показі були присутні представники співтовариства глухих Франції. Спеціально для них фільм презентували українською, французькою та англійською мовами жестів.

 

Повнометражний дебют Мирослава Слабошпицького також номіновано на «Золоту камеру» Каннського кінофестивалю. Це перший український фільм у програмі конкурсу, який проводиться на Каннському кінофестивалі вже 53 роки. Творчу групу фільму «Плем'я» було представлено публіці на червоній доріжці Палацу фестивалю перед показом фільму братів Дарденн «Два дні, одна ніч».

 

На міжнародному кіноринку у Каннах український фільм представляє французька компанія Alpha Violet. Відомо, що стрічку «Плем'я» було придбано дистриб'юторами для широкого прокату у Франції, Данії, Японії й Нідерландах. Український прокат очікує стрічку у вересні 2014 року.

 

Нагадаємо, бюджет фільму «Плем'я» - 16 млн грн, 50%  профінансувало Держкіно, решту коштів було надано Фондом Хуберта Балса Роттердамського кінофестивалю. У стрічці знялися Григорій Фесенко, Яна Новикова, Роза Бабій, Олександр Дзядевич, Ярослав Білецький, Іван Тішко, Олександр Осадчий, Олександр Сидельников. Оператором-постановником і продюсером фільму виступив відомий редисер ігрового й документального кіно Валентин Васянович.

 

«Тиждень критики» - одна з найстаріших секцій Каннського кінофестивалю. Її створено в 1962 році Союзом французьких кінокритиків. Мета - пошук молодих режисерів і підтримку їх дебютних і других картин. Завдяки «Тижню критики» було відкрито імена Бернардо Бертолуччі, Отара Іоселіані, Кена Лоуча, Вонга Кар-Вая, Жака Одійяра, Алехандро Гонсалеса Іньярріту, Джеффа Ніколса та багатьох інших.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12544
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду