На кінофестивалі у Люксембурзі покажуть альманах «Україна, гудбай!»

На кінофестивалі у Люксембурзі покажуть альманах «Україна, гудбай!»

9 Жовтня 2014
6748
9 Жовтня 2014
13:51

На кінофестивалі у Люксембурзі покажуть альманах «Україна, гудбай!»

6748
На кінофестивалі у Люксембурзі покажуть альманах «Україна, гудбай!»
На кінофестивалі у Люксембурзі покажуть альманах «Україна, гудбай!»

Сьогодні, 9 жовтня, у Люсембурзі відкривається фестиваль фільмів Центральної та Східної Європи CinEast, у рамках якого пройде показ українського альманаху короткометражних фільмів «Україна, гудбай». Про це повідомляє кінокомпанія «Артхаус Траффік».

 

Проект «Україна, гудбай» - це творча лабораторія, створена для пошуків шляхів розвитку українського кіно. В межах проекту було відзнято 25 короткометражних робіт загальною тривалістю 6 годин.

 

Нагадаємо, альманах «Україна, гудбай!» вийшов в прокат в Україні 1 листопада 2012 року. У прокатну версію «Україна, гудбай» увійшли фільми «Побачення» і «Як козаки в космос полетіли» Євгена Матвієнка, «Борода» Дмитра Сухолиткого-Собчука (фільм було показано в секції Short Film Corner Каннського МКФ і на фестивалі цифрового кіно Kinofest у Нью-Йорку), «Пиріг» Юрія Ковальова, «Ангел смерті» Володимира Тихого і «Ядерні відходи» Мирослава Слабошпицького (нагорода «Срібний леопард» МКФ у Локарно, гран-прі за найкращий короткометражний фільм фестивалю «Кіношок» у Росії).

 

Кінофестиваль у Люксембургі проходитиме з 9 до 26 жовтня.

 

Нещодавно на Міжнародному Каунаському кінофестивалі (Kaunas International Film Festival, Литва), який проходив з 24 вересня по 5 жовтня, низка українських стрічок була показана в програмі Ukrainian Focus. До неї увійшли «Зелена кофта» Володимира Тихого, «присмерки» Валентина Васяновича, короткометражні стрічки з «Україна, гудбай!», в тому числі - «Ядерні відходи» Мирослава Слабошпицького. Показали на фестивалі і добірку відео об'єднання українських документалістів Babylon'13.  

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6748
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду