Ukraine Today викрив путінську пропаганду в прямому ефірі російського каналу RT (ВІДЕО)

Ukraine Today викрив путінську пропаганду в прямому ефірі російського каналу RT (ВІДЕО)

3 Вересня 2014
13209
3 Вересня 2014
11:00

Ukraine Today викрив путінську пропаганду в прямому ефірі російського каналу RT (ВІДЕО)

13209
Ukraine Today викрив путінську пропаганду в прямому ефірі російського каналу RT (ВІДЕО)
Ukraine Today викрив путінську пропаганду в прямому ефірі російського каналу RT (ВІДЕО)

Генеральний продюсер міжнародного українського  каналу Ukraine Today (група «1+1 медіа») Тетяна Пушнова закликала зупинити російську інформаційну війну проти України під час включення в прямому ефірі російського телеканалу RT (Russia Today). Про це повідомляє прес-служба  українського телеканалу.

 

«Ви несете відповідальність за тисячі смертей невинних людей в Україні. Russia Today фінансується Кремлем, щоб брехати про Україну. Тому я відмовляюся говорити з вами про будь-що і закликаю своїх колег у всьому світі припинити співпрацю з Russia Today», - сказала Тетяна Пушнова ведучій у прямому ефірі програми In the now. 

 

Після цього включення перервали, а ведуча повідомила: We`ve been trolled. Очевидно, що така заява керівника Ukraine Today стала несподіванкою для російського пропагандистського телеканалу.

 

Коментувати запитання російських журналістів Пушнова відмовилася з міркувань журналістської етики.  Натомість в ефір була виставлена заставка Russia Today Stop Lie.

 

 

Цей виступ є жестом солідарності Ukraine Today з усіма українськими патріотами, з українськими і іноземними журналістами,  які ведуть професійну боротьбу з російським інформаційним брудом і тотальним порушенням стандартів та етики професії, з друзями України за кордоном, які знаходяться під неймовірним тиском пропаганди і чий доступ до правдивої інформації часто обмежений, зазначає телеканал.

 

Тетяна Пушнова з'явилася в ефірі Russia Today у футболці з українським гербом, викладеним з квітів, на підтримку українського пілота Надії Савченко, яка мала таку саму футболку під час засідання суду в Росії за сфабрикованим звинуваченням у загибелі російських журналістів.

 

Наприкінці серпня канал Ukraine Today заявив, що Росія почала активно  створювати приводи для дискредитації мовника, який стартував в ефірі 24 серпня. На Youtube і Facebook з'явились фейкові сторінки, брендовані логотипом каналу, з провокативним антиукраїнським змістом російською мовою.  Канал звернувся в адміністрацію Youtube і Facebook з вимогою прибрати сторінки-клони.

 

Нагадаємо, у липні креативний продюсер «1+1» Олександр Дубинський під час прямого включення в студії російського телеканалу LifeNews заявив, що канал РФ бреше про Україну і тому відповідати на їхні запитання не буде.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13209
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Агент ФСБ
3340 дн. тому
Да она же упоротая!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду