detector.media
03.09.2014 11:00
Ukraine Today викрив путінську пропаганду в прямому ефірі російського каналу RT (ВІДЕО)
Ukraine Today викрив путінську пропаганду в прямому ефірі російського каналу RT (ВІДЕО)

Генеральний продюсер міжнародного українського  каналу Ukraine Today (група «1+1 медіа») Тетяна Пушнова закликала зупинити російську інформаційну війну проти України під час включення в прямому ефірі російського телеканалу RT (Russia Today). Про це повідомляє прес-служба  українського телеканалу.

 

«Ви несете відповідальність за тисячі смертей невинних людей в Україні. Russia Today фінансується Кремлем, щоб брехати про Україну. Тому я відмовляюся говорити з вами про будь-що і закликаю своїх колег у всьому світі припинити співпрацю з Russia Today», - сказала Тетяна Пушнова ведучій у прямому ефірі програми In the now. 

 

Після цього включення перервали, а ведуча повідомила: We`ve been trolled. Очевидно, що така заява керівника Ukraine Today стала несподіванкою для російського пропагандистського телеканалу.

 

Коментувати запитання російських журналістів Пушнова відмовилася з міркувань журналістської етики.  Натомість в ефір була виставлена заставка Russia Today Stop Lie.

 

 

Цей виступ є жестом солідарності Ukraine Today з усіма українськими патріотами, з українськими і іноземними журналістами,  які ведуть професійну боротьбу з російським інформаційним брудом і тотальним порушенням стандартів та етики професії, з друзями України за кордоном, які знаходяться під неймовірним тиском пропаганди і чий доступ до правдивої інформації часто обмежений, зазначає телеканал.

 

Тетяна Пушнова з'явилася в ефірі Russia Today у футболці з українським гербом, викладеним з квітів, на підтримку українського пілота Надії Савченко, яка мала таку саму футболку під час засідання суду в Росії за сфабрикованим звинуваченням у загибелі російських журналістів.

 

Наприкінці серпня канал Ukraine Today заявив, що Росія почала активно  створювати приводи для дискредитації мовника, який стартував в ефірі 24 серпня. На Youtube і Facebook з'явились фейкові сторінки, брендовані логотипом каналу, з провокативним антиукраїнським змістом російською мовою.  Канал звернувся в адміністрацію Youtube і Facebook з вимогою прибрати сторінки-клони.

 

Нагадаємо, у липні креативний продюсер «1+1» Олександр Дубинський під час прямого включення в студії російського телеканалу LifeNews заявив, що канал РФ бреше про Україну і тому відповідати на їхні запитання не буде.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY