28-31 серпня - кінопокази Docudays UA у Львові, Тернополі та на Кавказі

28-31 серпня - кінопокази Docudays UA у Львові, Тернополі та на Кавказі

28 Серпня 2014
7593
28 Серпня 2014
13:02

28-31 серпня - кінопокази Docudays UA у Львові, Тернополі та на Кавказі

7593
28-31 серпня - кінопокази Docudays UA у Львові, Тернополі та на Кавказі
28-31 серпня - кінопокази Docudays UA у Львові, Тернополі та на Кавказі

З 28 по 31 серпня відбудуться покази Міжнародного фестивалю кіно про права людини Docudays UA у Львові, Тернополі та на Кавказі.  

 

30-31 серпня Docudays UA покаже свої стрічки  на Фестивалі сусідів. В одному з львівських районів Підзамчі відбудуться два документальні кіновечори просто неба. Покази Міжнародного фестивалю кіно про права людини Docudays UA передуватимуть Фестивалю сусідів, організованому мешканцями району. Місце показів - подвір'я школи №20 (вул. Скидана, 18). 

 

Вхід на всі сеанси - безкоштовний.

 

У програмі: 

 

21.30, 30 серпня. «Нові герої» (режисер Роман Бондарчук / Україна). Нові герої - це три документальних фільми-портрети звичайних українців. У кожного з них своя історія, проте є й спільне - їхня боротьба з несправедливістю у країні сьогодні. Ці три розповіді про те, як звичайні люди з глибинок Сходу та Півдня України не дозволили системі загнати себе у безвихідь. Фільми створені за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження» в рамках реалізації ініціативи «Посилення правових можливостей бідних верств населення».

 

«Щоденник подорожі» (режисер Пьотр Стасік / Польща). Тадеуш Рольке - пристаркуватий польський майстер, що присвятив своє життя фотографії - особливо, фоторепортажу. Міхал - його 15-річний учень. Їхні стосунки значно складніші, ніж просто відносини між учителем і учнем. Подорожуючи Польщею, вони фотографують жителів дрібних містечок і сіл, одразу проявляють і друкують світлини у своїй фотолабораторії на колесах і дарують їх своїм випадковим моделям.

 

Фільми представляють програмні координатори Docudays UA Вікторія Лещенко та Дар'я Бассель.

 

21.30, 31 серпня: «Євромайдан. Чорновий монтаж» (Україна / 2014). Стрічка пропонує до уваги хроніку Українського протесту - три місяці революції - від обуреного протесту до народного єднання; від каструль на голові до кийків і бронежилетів; від ейфорії перемоги до оплакування загиблих Небесної сотні. Альманах складається з найкращих новел режисерів, що знімали народний протест під час Євромайдану, серед яких (у порядку появи новел у фільмі): Володимир Тихий, Андрій Литвиненко, Катерина Горностай, Роман Бондарчук, Юлія Гонтарук, Андрєй Кісєльов, Роман Любий, Олександр Течинський, Олексій Солодунов, Дмитро Стояков.


Фільм представлятиме продюсер та співавтор проекту Юлія Сердюкова.

 

28-31 серпня Docudays UA покаже свої стрічки на фестивалі One Caucasus.  В селі Церкаві в Грузії на кордоні з Вірменією та Азербайджаном, відбудеться міждисциплінарний фестиваль One Caucasus. Фестиваль ставить за мету створення безпечного творчого простору для зустрічей молоді з Кавказу.

 

В рамках One Caucasus Docudays UA покаже фільми: «Присмерк» (реж. Валентин Васянович, Україна), «Щоденник подорожі» (реж. Пьотр Стасік, Польща), а також збірка українських короткометражних фільмів про київський Євромайдан.

 

Представить фільми фотограф Docudays UA Наталка Довга.

 

30-31 серпня відбудеться показ стрічок Docudays UA на фестивалі JUST-IN-BETWEEN у Тернополі. Формат JUST-IN-BETWEEN - експериментальний, пізнавальний, творчий. На фестивалі напередодні Дня шахтаря зустрінуться музиканти, поети, художники, дизайнери, журналісти з Києва, Львова, Донецька, Тернополя, Алчевська, Луганська, Івано-Франківська та інших міст. Упродовж неповної доби учасники відкриватимуть виставку, створюватимуть арт-об'єкт у просторі міста, дивитимуться документальне і художнє кіно, слухатимуть лекцію про мистецькі й історичні процеси, візьмуть участь у дискусії та шумовій лабораторії.

 

На цьому фестивалі Docudays UA презентує фільми:

 

30 серпня. 15.00 - фільм «День шахтаря» (2013) французького режисера Гаеля Мокаера про сюрреалізм щоденного життя шахти «Бужанська» в Нововолинську, з її святами і складностями (з програми Міжнародного фестивалю про права людини Docudays.UA).

 

23.30 - фільм «Елекро Москва» (2013) - есе про радянську епоху та її наслідки через призму історії електронної музики і радянських синтезаторів (з програми Міжнародного фестивалю про права людини Docudays.UA).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7593
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду