detector.media
28.08.2014 13:02
28-31 серпня - кінопокази Docudays UA у Львові, Тернополі та на Кавказі
28-31 серпня - кінопокази Docudays UA у Львові, Тернополі та на Кавказі

З 28 по 31 серпня відбудуться покази Міжнародного фестивалю кіно про права людини Docudays UA у Львові, Тернополі та на Кавказі.  

 

30-31 серпня Docudays UA покаже свої стрічки  на Фестивалі сусідів. В одному з львівських районів Підзамчі відбудуться два документальні кіновечори просто неба. Покази Міжнародного фестивалю кіно про права людини Docudays UA передуватимуть Фестивалю сусідів, організованому мешканцями району. Місце показів - подвір'я школи №20 (вул. Скидана, 18). 

 

Вхід на всі сеанси - безкоштовний.

 

У програмі: 

 

21.30, 30 серпня. «Нові герої» (режисер Роман Бондарчук / Україна). Нові герої - це три документальних фільми-портрети звичайних українців. У кожного з них своя історія, проте є й спільне - їхня боротьба з несправедливістю у країні сьогодні. Ці три розповіді про те, як звичайні люди з глибинок Сходу та Півдня України не дозволили системі загнати себе у безвихідь. Фільми створені за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження» в рамках реалізації ініціативи «Посилення правових можливостей бідних верств населення».

 

«Щоденник подорожі» (режисер Пьотр Стасік / Польща). Тадеуш Рольке - пристаркуватий польський майстер, що присвятив своє життя фотографії - особливо, фоторепортажу. Міхал - його 15-річний учень. Їхні стосунки значно складніші, ніж просто відносини між учителем і учнем. Подорожуючи Польщею, вони фотографують жителів дрібних містечок і сіл, одразу проявляють і друкують світлини у своїй фотолабораторії на колесах і дарують їх своїм випадковим моделям.

 

Фільми представляють програмні координатори Docudays UA Вікторія Лещенко та Дар'я Бассель.

 

21.30, 31 серпня: «Євромайдан. Чорновий монтаж» (Україна / 2014). Стрічка пропонує до уваги хроніку Українського протесту - три місяці революції - від обуреного протесту до народного єднання; від каструль на голові до кийків і бронежилетів; від ейфорії перемоги до оплакування загиблих Небесної сотні. Альманах складається з найкращих новел режисерів, що знімали народний протест під час Євромайдану, серед яких (у порядку появи новел у фільмі): Володимир Тихий, Андрій Литвиненко, Катерина Горностай, Роман Бондарчук, Юлія Гонтарук, Андрєй Кісєльов, Роман Любий, Олександр Течинський, Олексій Солодунов, Дмитро Стояков.


Фільм представлятиме продюсер та співавтор проекту Юлія Сердюкова.

 

28-31 серпня Docudays UA покаже свої стрічки на фестивалі One Caucasus.  В селі Церкаві в Грузії на кордоні з Вірменією та Азербайджаном, відбудеться міждисциплінарний фестиваль One Caucasus. Фестиваль ставить за мету створення безпечного творчого простору для зустрічей молоді з Кавказу.

 

В рамках One Caucasus Docudays UA покаже фільми: «Присмерк» (реж. Валентин Васянович, Україна), «Щоденник подорожі» (реж. Пьотр Стасік, Польща), а також збірка українських короткометражних фільмів про київський Євромайдан.

 

Представить фільми фотограф Docudays UA Наталка Довга.

 

30-31 серпня відбудеться показ стрічок Docudays UA на фестивалі JUST-IN-BETWEEN у Тернополі. Формат JUST-IN-BETWEEN - експериментальний, пізнавальний, творчий. На фестивалі напередодні Дня шахтаря зустрінуться музиканти, поети, художники, дизайнери, журналісти з Києва, Львова, Донецька, Тернополя, Алчевська, Луганська, Івано-Франківська та інших міст. Упродовж неповної доби учасники відкриватимуть виставку, створюватимуть арт-об'єкт у просторі міста, дивитимуться документальне і художнє кіно, слухатимуть лекцію про мистецькі й історичні процеси, візьмуть участь у дискусії та шумовій лабораторії.

 

На цьому фестивалі Docudays UA презентує фільми:

 

30 серпня. 15.00 - фільм «День шахтаря» (2013) французького режисера Гаеля Мокаера про сюрреалізм щоденного життя шахти «Бужанська» в Нововолинську, з її святами і складностями (з програми Міжнародного фестивалю про права людини Docudays.UA).

 

23.30 - фільм «Елекро Москва» (2013) - есе про радянську епоху та її наслідки через призму історії електронної музики і радянських синтезаторів (з програми Міжнародного фестивалю про права людини Docudays.UA).

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY