Показ фільму «Гамер» Олега Сенцова на ОМКФ-2014 вітали оплесками

Показ фільму «Гамер» Олега Сенцова на ОМКФ-2014 вітали оплесками

16 Липня 2014
10024
16 Липня 2014
11:53

Показ фільму «Гамер» Олега Сенцова на ОМКФ-2014 вітали оплесками

10024
Показ фільму «Гамер» Олега Сенцова на ОМКФ-2014 вітали оплесками
Показ фільму «Гамер» Олега Сенцова на ОМКФ-2014 вітали оплесками

В рамках 5-го Одеського міжнародного кінофестивалю (ОМКФ) було показано стрічку «Гамер» ув'язненого у Росії українського кінорежисера Олега Сенцова. Це вже другий показ фільму на ОМКФ, повідомляє кореспондент «Детектор медіа», що перебуває на місці події.

 

Як розповіли представники оргкомітету ОМКФ, до свого арешту Олег Сенцов підтверджував свою участь у професійній секції кінофестивалю. Наразі від знаходиться під арештом у СІЗО у Москві за звинувачення у тероризмі.

 

Окрім представників ОМКФ стрічку презентувала актриса Анастасія Чорна, яка зіграла роль в «Гамері». «Ми вважаємо висунуті проти Олега Сенцова звинувачення абсурдними, - заявила вона. - Олег Сенцов вірить у те, що його країна, його рідні допоможуть визволити його. Найважливіше в цей момент - підтримати Олега й ув'язненого в Лефортово українця Сашу Кольченка».

 

Також пані Чорна розповіла, що друзі Олега Сенцова підготували  клопотання з вимогою його звільнення, адресувавши її Парламентській асамблеї Ради Європи, вповноваженому з прав людини Ради Європи, а також урядам України й Росії. Автори цього звернення вимагають негайного звільнення Олега Сенцова, негайного втручання в хід справи й «з`ясування того, що російський уряд в нахабний спосіб утискає права й свободи арештованих».

 

У холі одеського  кінофестивалю «Родина» організатори показу зібрали підписи на підтримку звернення.

 

Детальніше про цю подію - в репортажі «ВідеоТеКи».

 

Нагадаємо, фільм «Гамер» відзначено журі низки міжнародних кінофестивалів, зокрема, Одеського МКФ та МКФ у російському місті Ханти-Мансійську. Картина брала участь у найпрестижнішому фестивалі авторського кіно Роттердамському МКФ, у конкурсній програмі МКФ GoEas у німецькому Вісбадені, а також демонструвалася на Київському МКФ «Молодість». телевізійна прем`єра стрічки «Гамер» ув`язненого ФСБ українського режисера Олега Сенцова відбулась у спецвипуску програми «Аргумент кіно» в ефірі «1+1» 10 червня.

 

Олег Сенцов зі своїм наступним повнометражним ігровим проектом «Носоріг» виграв конкурс Держкіно й виборов право на державне фінансування. Режисер готувався незабаром розпочати фільмування цієї стрічки.

 

Олега Сенцова затримала російська ФСБ у ніч на 11 травня в Сімферополі і етапувала до СІЗО у Москві. РФ звинувачує його в підготовці терактів і підриву мостів та ліній електропередач у Криму.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10024
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду