9 липня - Docudays UA запрошує переглянуи фільм «Електро Москва»

9 липня - Docudays UA запрошує переглянуи фільм «Електро Москва»

8 Липня 2014
9585

9 липня - Docudays UA запрошує переглянуи фільм «Електро Москва»

9585
9 липня - Docudays UA запрошує переглянуи фільм «Електро Москва»
9 липня - Docudays UA запрошує переглянуи фільм «Електро Москва»

9 липня о 19.30 Мала галерея Мистецького Арсеналу разом з Міжнародним фестивалем документального кіно про права людини Docudays UA  запрошують переглянути фільм режисерів Олени Тихонової та Домініка Шпрітцендорфера «Електро Москва». Показ відбудеться в рамках виставки Ujif_notfound та Дмитра Корнієнка RECT_STRUCT: emotions/algoritms.

 

Кінопоказ відбудеться за адресою: Мала галерея Мистецького Арсеналу, вул. Лаврська, 10. Вхід вільний.

 

Есей про радянську епоху та її наслідки. Історію відкриває винахідник, фізик і музикант Лев Термен, творець першого у світі електронного музичного інструменту терменвокс, а також низки інших неймовірних приладів, винайдених ним під час роботи в секретних наукових лабораторіях КДБ як побічний ефект шаленого розвитку військової промисловості. Сьогодні ті застарілі й забуті «музичні домовини», зроблені з міцністю автомата Калашнікова, переробляють і переосмислюють пострадянські покоління музикантів, колекціонерів та механіків. Історія електронної музики і радянських синтезаторів - алегорія до радянської системи, де нічого не працює, але старатися треба. Це електроказка про вільний творчий дух за залізною завісою.

 

Режисери:

Олена Тихонова - режисер, сценарист, монтажер і VJ. Народилася в науковому містечку Обнінськ. Закінчила операторський факультет ВДІКу. З 2000 року живе й працює у Відні. Зняла низку документальних та експериментальних фільмів. Фільмографія: Добривечір, Конструкторе (2002), Метрополіс: перезавантаження (2007), Електро Москва (2013), Кав'яр (у виробництві).

Домінік Шпрітцендорфер народився в 1974 році, оператор і режисер. Навчався у ВДІКу. Живе у Відні. «Електро Москва» - його повнометражний режисерський дебют. Фільмографія: Електро Москва (2013).

 

Рік: 2013. Країна: Австрія, Росія. Виробництво: Rotor Film, Penzingerstrasse 36-38/3/8, A-1140 Vienna, Austria, + 43 699 19710067, dominik@rotorfilm.at

 

Дистрибуція: Sixpackfilm, Neubaugasse 45/13, A-1070 Vienna, Austria, + 43 1 5260990 0, office@sixpackfilm.com

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9585
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду