У Росії завели кримінальні справи проти Коломойського та Авакова «за викрадення журналістів»

У Росії завели кримінальні справи проти Коломойського та Авакова «за викрадення журналістів»

18 Червня 2014
8037
18 Червня 2014
14:05

У Росії завели кримінальні справи проти Коломойського та Авакова «за викрадення журналістів»

8037
У Росії завели кримінальні справи проти Коломойського та Авакова «за викрадення журналістів»
У Росії завели кримінальні справи проти Коломойського та Авакова «за викрадення журналістів»

Слідчий комітет Російської Федерації порушив кримінальну справу стосовно губернатора Дніпропетровської області, власника групи «1+1 медіа» Ігоря Коломойського та міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова. Про це повідомив офіційний представник Слідчого комітету Росії Володимир Маркін, повідомляють  «Вести».

 

За версією російського слідства, Арсен Аваков й Ігор Коломойський спільно з іншими особами, які займають вищі пости в Міністерстві оборони України, керували бойовими операціями в містах Слов'янськ, Краматорськ, Донецьк, Маріуполь та інших населених пунктах Донецької та Луганської областей.

 

«Вони підозрюються у злочинах за статтями організація вбивства, застосування заборонених засобів і методів ведення війни, викрадення людини, перешкоджання законній діяльності журналіста», -  сказав представник Слідчого комітету Росії.

 

Як повідомляє ИТАР-ТАСС, журналістів російського каналу «Звезда» викрали також із відома Арсена Авакова та Ігоря Коломойського.

 

«Слідство вважає, що саме з відома Авакова, Коломойського та інших осіб із числа вищих керівників Міністерства оборони України було організовано викрадення журналістів телерадіокомпанії «Звєзда» Сушенкова й Малишева, незаконне захоплення журналістів цієї ж телерадіокомпанії Давидова й Конашенкова, а також декількох інших російських журналістів», - додав пан Маркін.

 

Слідство збирається винести постанову про притягнення Ігоря Коломойського та Арсена Авакова в якості обвинувачуваних, клопотати перед судом про заочне обрання у відношенні них запобіжного заходу й оголосити в міжнародний розшук, як осіб, обвинувачуваних у вчиненні злочинів проти миру й безпеки людства.

 

Нагадаємо, співробітників каналу «Звезда» кореспондента Євгена Давидова і звукорежисера Микиту Конашенкова 14 червня затримали у м.Дніпропетровську. Російський канал Russia Today при цьому повідомив, що «Правий сектор» нібито вимагає за звільнення журналістів 200 тисяч доларів. 

 

16 червня представники Дніпропетровської обласної державної адміністрації (ОДА) передали помічникові військово-морського аташе РФ Едуарду Белашеву журналістів російського телеканалу «Звезда» Євгена Давидова і Микиту Конашенкова, затриманих раніше в Україні. СБУ повідомляє, що російських журналістів видворили за межі країни і на три роки заборонили в'їзд в Україну. Жодного викупу ніхто нікому не платив, це підтвердила і російська сторона.

 

Як писала «Детектор медіа», 6 червня на Донеччині оператора телеканалу «Звезда» Андрія Сушенкова і звокоінженера Антона Малишева затримали бійці Національної гвардії. Кореспондентів підозрювали у веденні спостереження та зборі інформації щодо служби на блокпості. Вони мали при собі документи, що підтверджують акредитацію при самопроголошеній «Донецькій народній республіці».

 

На телеканалі «Звезда» заявили, що Андрій Сушенков і Антон Малишев прямували до Києва на інавгурацію президента Петра Порошенка. У ніч на 9 червня затриманих представників каналу «Звезда» відпустили та відправили до Москви.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8037
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду