detector.media
18.06.2014 14:05
У Росії завели кримінальні справи проти Коломойського та Авакова «за викрадення журналістів»
У Росії завели кримінальні справи проти Коломойського та Авакова «за викрадення журналістів»

Слідчий комітет Російської Федерації порушив кримінальну справу стосовно губернатора Дніпропетровської області, власника групи «1+1 медіа» Ігоря Коломойського та міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова. Про це повідомив офіційний представник Слідчого комітету Росії Володимир Маркін, повідомляють  «Вести».

 

За версією російського слідства, Арсен Аваков й Ігор Коломойський спільно з іншими особами, які займають вищі пости в Міністерстві оборони України, керували бойовими операціями в містах Слов'янськ, Краматорськ, Донецьк, Маріуполь та інших населених пунктах Донецької та Луганської областей.

 

«Вони підозрюються у злочинах за статтями організація вбивства, застосування заборонених засобів і методів ведення війни, викрадення людини, перешкоджання законній діяльності журналіста», -  сказав представник Слідчого комітету Росії.

 

Як повідомляє ИТАР-ТАСС, журналістів російського каналу «Звезда» викрали також із відома Арсена Авакова та Ігоря Коломойського.

 

«Слідство вважає, що саме з відома Авакова, Коломойського та інших осіб із числа вищих керівників Міністерства оборони України було організовано викрадення журналістів телерадіокомпанії «Звєзда» Сушенкова й Малишева, незаконне захоплення журналістів цієї ж телерадіокомпанії Давидова й Конашенкова, а також декількох інших російських журналістів», - додав пан Маркін.

 

Слідство збирається винести постанову про притягнення Ігоря Коломойського та Арсена Авакова в якості обвинувачуваних, клопотати перед судом про заочне обрання у відношенні них запобіжного заходу й оголосити в міжнародний розшук, як осіб, обвинувачуваних у вчиненні злочинів проти миру й безпеки людства.

 

Нагадаємо, співробітників каналу «Звезда» кореспондента Євгена Давидова і звукорежисера Микиту Конашенкова 14 червня затримали у м.Дніпропетровську. Російський канал Russia Today при цьому повідомив, що «Правий сектор» нібито вимагає за звільнення журналістів 200 тисяч доларів. 

 

16 червня представники Дніпропетровської обласної державної адміністрації (ОДА) передали помічникові військово-морського аташе РФ Едуарду Белашеву журналістів російського телеканалу «Звезда» Євгена Давидова і Микиту Конашенкова, затриманих раніше в Україні. СБУ повідомляє, що російських журналістів видворили за межі країни і на три роки заборонили в'їзд в Україну. Жодного викупу ніхто нікому не платив, це підтвердила і російська сторона.

 

Як писала «Детектор медіа», 6 червня на Донеччині оператора телеканалу «Звезда» Андрія Сушенкова і звокоінженера Антона Малишева затримали бійці Національної гвардії. Кореспондентів підозрювали у веденні спостереження та зборі інформації щодо служби на блокпості. Вони мали при собі документи, що підтверджують акредитацію при самопроголошеній «Донецькій народній республіці».

 

На телеканалі «Звезда» заявили, що Андрій Сушенков і Антон Малишев прямували до Києва на інавгурацію президента Петра Порошенка. У ніч на 9 червня затриманих представників каналу «Звезда» відпустили та відправили до Москви.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY