Затриманих журналістів російського каналу «Звезда» відпустили

Затриманих журналістів російського каналу «Звезда» відпустили

10 Червня 2014
3265

Затриманих журналістів російського каналу «Звезда» відпустили

3265
Вони перебувають у Москві
Затриманих журналістів російського каналу «Звезда» відпустили
Затриманих журналістів російського каналу «Звезда» відпустили

Оператор телеканалу «Звезда» Андрій Сушенков і звокоінженер Антон Малишев, яких наприкінці минулого тижня було затримано українськими військовими на блокпості під Слов'янськом  звільнені в ніч на 9 червня, повідомляє РІА «Новости».

 

За цією інформацією, обидва кореспонденти вже перебувають у Москві, куди їх доставив спецборт Міноборони.

 

Журналісти заявили, що два дні їх протримали «практично без води в задушливому приміщенні» та застосовували щодо них «рукоприкладство».

Як писала  «Детектор медіа», 6 червня журналістів затримали бійці Національної гвардії. Кореспондентів підозрювали у веденні спостереження та зборі інформації щодо служби на блокпості. Вони мали при собі документи, що підтверджують акредитацію при самопроголошеній «Донецькій народній республіці».

 

У прес-службі  «Звезды» повідомили, що Андрій Сушенков і Антон Малишев прямували до Києва на інавгурацію президента Петра Порошенка.

 

Нагадаємо, керівництво російського телеканалу звернулося до президента Петра Порошенка з проханням відпустити затриманих.

 

У Міністерстві закордонних справ Росії поширили заяву, в якій засудили ставлення української влади до російських журналістів. 

 

Відкрите акціонерне товариство «Телерадіокомпанія збройних сил РФ «Звезда» -  медіагрупа, що об'єднує однойменні телеканал, радіо та ряд інтернет-сайтів.
 
Телеканал «Звезда» почав мовлення у 2005 році. За концепцією, основну частину  контенту становлять інформаційні та аналітичні програми, присвячені історії та проблемам російської армії, а також політичного і культурного життя Росії та світу.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3265
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду