Керівництво каналу «Звезда» вимагає відпустити своїх журналістів, яких затримали в Дніпропетровську

15 Червня 2014
6154

Керівництво каналу «Звезда» вимагає відпустити своїх журналістів, яких затримали в Дніпропетровську

6154
Керівництво каналу  «Звезда» вимагає відпустити своїх журналістів, яких затримали в Дніпропетровську

Глава медіахолдингу «Красная Звезда» Олексій Піманов офіційно вимагає звільнити журналістів телеканалу «Звезда», яких, за його словами, 14 червня затримали в Дніпропетровську. Про це повідомляє прес-служба каналу.

 

За його даними, співробітники каналу кореспондент Євген Давидов і звукорежисер Микита Конашенков наразі знаходяться в будівлі мін'юсту в Дніпропетровську. Піманов вимагає від Президента України, СБУ, міністерства юстиції та від МЗС України негайно звільнити журналістів.

 

За інформацією каналу,  Давидов і Конашенков нібито 14 червня направлялись в аеропорт Дніпропетровська на прямий рейс «Аерофлота» до Москви.

 

МЗС РФ також вимагає негайно звільнити громадян Росії й розцінює  затримання журналістів як грубе порушення прав російських ЗМІ.

 

За повідомленням каналу, співробітники «Звезды» в'їхали на територію України офіційно, пред'явивши журналістські посвідчення. 14 червня закінчилось їх відрядження до України.

 

«Детектор медіа» звернулася за коментарем до Служби безпеки України.

 

Як писала «Детектор медіа», 6 червня на Донеччині оператора телеканалу «Звезда» Андрія Сушенкова і звукоінженера Антона Малишева затримали бійці Національної гвардії. Кореспондентів підозрювали у веденні спостереження та зборі інформації щодо служби на блокпості. Вони мали при собі документи, що підтверджують акредитацію при самопроголошеній «Донецькій народній республіці». На телеканалі «Звезда» заявили, що Андрій Сушенков і Антон Малишев прямували до Києва на інавгурацію президента Петра Порошенка. У ніч на 9 червня затриманих представників каналу «Звезда» відпустили та відправили в Москву.

 

Нагадаємо, 14 червня журналістку Анастасію Станко близько 12.30 затримали російські прикордонники в українському селі Мілове Луганської області, що на кордоні з Російською Федерацією. Журналістка готувала включення в прямий ефір. Проте увечері її відпустили.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6154
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду