Підприємство Ахметова не може відновити роботу телевежі в Слов’янську через бої

Підприємство Ахметова не може відновити роботу телевежі в Слов’янську через бої

15 Травня 2014
10485
15 Травня 2014
15:06

Підприємство Ахметова не може відновити роботу телевежі в Слов’янську через бої

10485
Підприємство Ахметова не може відновити роботу телевежі в Слов’янську через бої
Підприємство Ахметова не може відновити роботу телевежі в Слов’янську через бої

Телевежа у м. Слов'янську (Донецька обл.) знеструмлена через коротке замикання і порушення резервного живлення. Про це повідомили на сайті компанії ДТЕК, що належить бізнесмену Рінату Ахметову.

 

«14 травня 2014 року через коротке замикання сталося автоматичне відключення основного джерела електропостачання ретрансляційної станції (РТС) Слов'янського району. РТС живиться від підстанції «Будмаш»-110 кВ ДТЕК Донецькобленерго. Лінія електропередачі, де сталося технологічне порушення, знаходиться на балансі РТС. Резервне живлення РТС було порушено ще 2 травня 2014 року внаслідок бойових дій у районі», - йдеться у повідомленні.

 

ДТЕК також зазначає, що персонал телевежі та бригади Слов'янського РЕМ не можуть розпочати аварійно-відновлювальні роботи ні основного, ні резервного джерел живлення через безперервні збройні зіткнення в регіоні.

 

«ДТЕК Донецькобленерго надіслало листа на адресу міністра палива та енергетики України з проханням підготувати звернення до міністра оборони України про сприяння українській армії для забезпечення доступу до пошкодженого обладнання для виконання ремонтних робіт. ДТЕК Донецькобленерго просить населення з розумінням поставитися до ситуації, що склалася», - повідомляє ДТЕК.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 14 травня зранку з телевізійного ефіру Слов'янська зникли всі телеканали. У місті також не працювало цифрове телебачення Т2. Поширювалася інформація про можливе знеструмлення терористами телевежі. Також у цей день інтернет-видання з посиланням на інформацію ВЗГ ГУ МВС України в Донецькій області повідомили, що озброєні сепаратисти увійшли до приміщення телевізійної вежі в м.Краматорську (Донецька обл.), яка транслює телесигнал на Слов'янськ. Але МВС спростувало захоплення терористами краматорської телевежі.

 

Увечері 14 травня у Слов'янську спецназ Управління держохорони України зачистив від терористів гору Карачун, на якій розташована телевежа, і встановив на ретрансляційній станції український прапор.

 

Нагадаємо, терористи останнім часом не припиняли спроб захопити телевежу у Слов'янську і відключити мовлення українських телеканалів. Контроль над телевежею неодноразово переходив від влади до терористів і навпаки. Станом на 3 травня, телевежу контролювали українські підрозділи російське телебачення було відключено.

 

У ніч на 10 травня телевежу в Слов`янську намагалися захопити. Уночі та зранку 11 травня силовики обстріляли телевежу в Слов'янську, яка охороняється українськими військовими. Двоє військових постраждали: одиного контужено, іншого поранено осколком.

 

12 травня, після чергового нічного обстрілу телевежі у Слов'янську в.о. міністра внутрішніх справ України Арсен Аваков запевнив, що у місті забезпечується трансляція українських телеканалів.

 

У ніч на 13 травня бойовики знову обстріляли з мінометів телевежу, яка знаходиться під контролем українських антитерористичних підрозділів на околиці міста. Під час обстрілу терористи вели вогонь із житлових кварталів Слов'янська, прикриваючись таким чином мирним населенням.

 

ДТЕК - найбільша енергетична компанія України. Входить до складу фінансово-промислової групи «Систем Кепітал Менеджмент» (СКМ), акціонером якої є Рінат Ахметов. Генеральний директор ДТЕК - Максим Тімченко. У ДТЕК працюють 140 тисяч осіб.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10485
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду