США заборонили в’їзд першому заступнику  Комітету свободи слова Олені Бондаренко - Мирослава Гонгадзе

США заборонили в’їзд першому заступнику Комітету свободи слова Олені Бондаренко - Мирослава Гонгадзе

24 Січня 2014
14542
24 Січня 2014
10:36

США заборонили в’їзд першому заступнику Комітету свободи слова Олені Бондаренко - Мирослава Гонгадзе

14542
США заборонили в’їзд першому заступнику  Комітету свободи слова Олені Бондаренко - Мирослава Гонгадзе
США заборонили в’їзд першому заступнику  Комітету свободи слова Олені Бондаренко - Мирослава Гонгадзе

Сполучені Штати Америки заборонили  першому заступнику парламентському Комітету з питань свободи слова та інформації Олені Бондаренко (на фото, депутат від Партії Регіонів) в'їзд на свою  територію. По це  на своїй сторінці у Facebook написала журналіст Мирослава Гонгадзе, яка працює у США.

 

Окрім цього в'їзд до США заборонений Володимиру Олійнику,  співавтору закону закон «Про внесення змін до Закону України "Про судоустрій і статус суддів" та процесуальних законів щодо додаткових заходів захисту безпеки громадян» (законопроект  № 3879), який Верховна  Рада прийняла 16 січня, а президент Віктор Янукович підписав 17 січня.

 

«Так шановні, тепер це вже офіційно - Олійник і Бондаренко заборонено в'їзд у США. Клюєв під питанням», - зазначила Мирослава Гонгадзе.

 

Олена Бондаренко відома критичними висловлюванням щодо недотримання журналістами професійних стандартів. Також вона критикувала неякісно складений Комітетом з питань свободи слова та інформації список журналістів, що постраждали під час штурму Банкової 1 грудня 2013 року, а під час засідання Комітету 15 січня 2014 року заявила: «Чому ми знову ділимо журналістів на своїх сукіних дітей і не своїх?».

 

Нагадаємо, 16 січня Верховна Рада з порушенням процедури ухвалила,а 17 січня президент Віктор Янукович підписав закон №3879 Колесніченка-Олійника, що обмежує права громадян на мирні зібрання і свободу слова. Зокрема, встановлює кримінальну відповідальність за наклеп, забороняє  поширення екстремістських матеріалів, посилює регулювання діяльності громадських організацій,дозволяє закривати сайти без рішення суду - на підставі рішення Нацкомісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації, зобов'язує реєструвати інтернет-ЗМІ, забороняє«незаконне» збирання, зберігання, використання, знищення, поширення конфіденційної інформації про правоохоронців, суддів та їх близьких родичів чи членів сім'ї, дозволяє президенту та Верховній раді достроково припиняти повноваження членів Національної ради з питань телебачення та радіомовлення, а також містить низку інших норм, що обмежують права і свободи громадян.

 

Також у цей день був прийнятий бюджет і закон «Про внесення змін до Закону України "Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування та покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань"» (№3893), яким звільнила від відповідальності всіх порушників статті 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) ККУ за період із 21 листопада по 26 грудня 2013 року.

 

21 січня офіційне видання Верховної Ради «Голос України» і урядове видання «Урядовий кур'єр»надрукували закони, прийняті Верховною Радою в цілому 16 січня. Таким чином, 22 січня закони набудуть чинності.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14542
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду