«Голос України» і «Урядовий кур’єр» надрукували закони, прийняті 16 січня

«Голос України» і «Урядовий кур’єр» надрукували закони, прийняті 16 січня

21 Січня 2014
15457

«Голос України» і «Урядовий кур’єр» надрукували закони, прийняті 16 січня

15457
«Голос України» і «Урядовий кур’єр» надрукували закони, прийняті 16 січня
«Голос України» і «Урядовий кур’єр» надрукували закони, прийняті 16 січня

21 січня офіційне видання Верховної Ради «Голос України» і урядове видання «Урядовий кур'єр» надрукували закони, прийняті Верховною Радою в цілому 16 січня. Про це повідомляє інформагентство «Інтерфакс-Україна».

 

Сумнозвісний закон «Про внесення змін до закону України «Про судоустрій і статус суддів» та процесуальні закони щодо додаткових заходів захисту безпеки громадян» №3879 нардепів фракції Партії регіонів Володимира Олійника та Вадима Колесніченка набуває чинності на наступний день після опублікування в офіційній пресі, тобто 22 січня.

 

При цьому підпункт 5 пункту 18 розділу I відповідного закону (про введення норми про продаж sim-карт за паспортами) вступає в дію з 1 травня.

 

Закон про зміни до Регламенту Верховної Ради, який спрощує порядок надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання чи арешт народних депутатів, які скоїли злочин, набуває чинності з дня, наступного за днем його опублікування, тобто 22 січня.

 

Закон «Про відповідальність за адміністративні правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксовані в автоматичному режимі» набирає чинності через місяць з дня його опублікування.

 

Закон щодо відповідальності за вчинення адміністративних правопорушень під час проведення футбольних матчів набирає чинності через 6 місяців з дня його опублікування.

 

Закон про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу щодо заочного кримінального провадження набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування, тобто 22 січня.

 

Закон «Про звільнення від кримінальної відповідальності учасників мирних зібрань, що відбувалися з 21 листопада до 26 грудня» набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування, тобто 22 січня, і підлягає виконанню протягом місяця.

 

Закон «Про внесення зміни до закону України «Про безоплатну правову допомогу» про відстрочення набуття чинності положень пункту 6 розділу VI "Прикінцеві та перехідні положення"» набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування, тобто 22 січня.

 

Закон, яким вводиться відповідальність за наругу над місцями поховання учасників Другої світової війни, набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування, тобто 22 січня.

 

Закон, що змінює Кримінального кодекс в частині відповідальності за заперечення чи виправдання злочинів фашистів і їх прибічників набуває чинності з дня, наступного за днем його опублікування, тобто 22 січня.

 

Також в офіційній пресі опублікований текст закону про державний бюджет України на 2014 рік.

 

Нагадаємо, депутат парламентської фракції «Батьківщина» Андрій Павловський повідомляв, що влада попередньо погодилися не публікувати закони, прийняті Верховною Радою України 16 січня.

 

17 січня Президент України Віктор Янукович підписав прийняті 16 січня Верховною Радою скандальні закони.

 

Нагадаємо, 16 січня Верховна Рада ухвалила закон №3879 Колесніченка-Олійника, що встановлює кримінальну відповідальність за наклеп, забороняє поширення екстремістських матеріалів, посилює регулювання діяльності громадських організацій, дозволяє закривати сайти без рішення суду - на підставі рішення Нацкомісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації, зобов'язує реєструвати інтернет-ЗМІ, забороняє «незаконне» збирання, зберігання, використання, знищення, поширення конфіденційної інформації про правоохоронців, суддів та їх близьких родичів чи членів сім'ї, дозволяє президенту та Верховній Раді достроково припиняти повноваження членів Національної ради з питань телебачення та радіомовлення, а також містить низку інших норм, що обмежують права і свободи громадян.

 

Також у цей день був прийнятий бюджет та закон «Про внесення змін до Закону України "Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування та покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань"» (№3893), яким звільнила від відповідальності всіх порушників статті 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) ККУ за період 21 листопада по 26 грудня 2013 року.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15457
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду