Рада «Майдану» закликала бойкотувати «Інтер»

5 Січня 2014
11432

Рада «Майдану» закликала бойкотувати «Інтер»

11432
«Разом з тим ми з повагою і вдячністю ставимося до тих журналістів "Інтера", які попри спущену згори редакційну політику намагаються доносити глядачам правду», - зазначають автори звернення
Рада «Майдану» закликала бойкотувати «Інтер»

Рада Всеукраїнського об'єднання «Майдан» закликала «пересічних українців та політиків» бойкотувати телеканал «Інтер». Про це йдеться в заяві ради, текст якої є в розпорядженні «Української правди».

 

Зверненя до прихильникыв купсу євроінтеграції зачитали зі сцени на Майдані Незалежності в неділю.

 

«Ми вдячні журналістам різноманітних видань - від районних газет до центральних телеканалів - за неупереджене та всебічне висвітлення подій на Євромайданах по всій країні, - зазначають автори звернення. - Разом з тим, ми з жалем і співчуттям до чесних журналістів спостерігаємо за стрімким згортанням принципів об'єктивності та свободи слова на одному з найбільших телеканалів Україні - Інтері, який усе більше стає схожим на рупор Януковича-Азарова УТ-1».

 

Представники Ради впевнені: редакційна політика каналу істотно змінилася. «Упродовж останніх тижнів редакційна політика цього каналу зазнала катастрофічних змін. Без будь-яких об'єктивних підстав тема Майдану зникла з новин, а якщо і подається, то настільки перекрученою, що не має нічого спільного з реальним станом справ», - сказано в тексті заяви.

 

«Враховуючи певні кадрові зміни, які передували появі цих тенденцій, ми змушені зробити висновок, що це спланована, свідома політика адміністрації президента, яка використовує телеканал Інтер в найгірших пропагандистських цілях, намагаючись створити враження, ніби в країні все спокійно, а мільйонів українських громадян, які протестують проти влади, просто не існує», - заявляють у Раді «Майдану».

 

Автори звернення закликали українців «дати адекватну відповідь на намагання влади ошукати власний народ: проголосувати кнопкою на пульті», бойкотуючи «Інтер». «Що менше переглядів отримає телеканал, то меншими будуть його впливовість і прибутки», - переконані вони. Також представники Ради  просять рекламодавців не розміщувати свої ролики на каналі. Приєднатися до бойкоту просять і лідерів опозиційних фракцій, опозиційних депутатів та громадських діячів .

 

«Ми не повинні дати жодного коментаря, жодної новини цьому телеканалу, допоки його редакційна політика не буде відновлена і не повернеться до загальноприйнятих стандартів об'єктивності, неупередженості і правдивості», - вважають у Раді «Майдану».

 

«Разом з тим ми з повагою і вдячністю ставимося до тих журналістів «Інтера», які попри спущену згори редакційну політику намагаються доносити глядачам правду», - підсумовується у заяві.

 

Нагадаємо, президент Віктор Янукович створив посаду заступника голови своєї адміністрації та призначив на неї Юрія Чмиря. До його обов'язків входить комунікація АП з іншими органами влади та ЗМІ.

 

Пізніше з «Інтера» звільнилося кілька працівників, які планують створити новинний телеканал. Фінансуватиметься він в рамках медіагрупи «Інтер».

 

Окрім того, програма «Шустер Live» у такому форматі, в якому існувала, якийсь час на «Інтері» виходити не буде. Співробітників «Савік Шустер Студія» попросили написати заяви про звільнення.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11432
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду