3 вересня - прес-конференція «Свобода ЗМІ в країнах Східного партнерства: прогрес чи регрес? Рейтинги та оцінки»

28 Серпня 2013
9027
28 Серпня 2013
18:19

3 вересня - прес-конференція «Свобода ЗМІ в країнах Східного партнерства: прогрес чи регрес? Рейтинги та оцінки»

9027
3 вересня - прес-конференція «Свобода ЗМІ в країнах Східного партнерства: прогрес чи регрес? Рейтинги та оцінки»

3 вересня в 11.00 в прес-центрі Інформаційного агентства «Українські новини» відбудеться прес-конференція на тему «Свобода ЗМІ в країнах Східного партнерства: прогрес чи регрес? Рейтинги та оцінки».

 

На прес-конференції Міжнародна громадська організація «Інтерньюз-Україна» представить результати пілотного Індексу свободи медіа в країнах Східного партнерства - Азербайджані, Білорусії, Вірменії, Грузії, Молдові та Україні.

 

Наприкінці листопада на Вільнюському саміті Східного партнерства вирішиться доля Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Оскільки свобода ЗМІ відноситься до основоположним цінностям Євросоюзу, прогрес у цій сфері буде дуже важливим для належного виконання майбутньої Угоди. Аналізуючи досягнення України в галузі свободи слова та її місце в рейтингу країн Східного партнерства, експерти дослідження дійшли висновку, що поки Україна не може претендувати на роль регіонального лідера.

 

Під час прес-конференції будуть представлені результати дослідження пілотного Індексу свободи медіа країн шістки, рекомендації міжнародного пулу експертів щодо поліпшення ситуації зі свободою ЗМІ в охоплених програмою державах, а також презентовано веб-сайт www.mediafreedomwatch.org, покликаний оперативно висвітлювати все, що стосується  до тематики проекту.

 

У роботі прес-конференції візьмуть участь такі експерти:

- Андрій Кулаков, програмний директор МГО «Інтерньюз-Україна»

-Борис Навасардян, президент Єреванського прес-клубу (Вірменія)

-Наталія Сад, координатор проекту МГО «Інтерньюз-Україна»

-Анатолій Марциновський, головний редактор сайту проекту



Довідка: Проект «Спостереження за свободою слова в Східному регіоні Європейської політики сусідства» покликаний сприяти захисту свободи слова та ЗМІ в країнах Східного партнерства шляхом підвищення обізнаності громадськості на регіональному та міжнародному рівнях щодо ситуації зі свободою ЗМІ та журналістів регіону. Проект реалізується МГО "Інтерньюз-Україна" у співпраці з провідними медійними неурядовими організаціями: Єреванським прес-клубом (Вірменія), Спілкою журналістів «Ені Несил» (Азербайджан), Асоціацією «Зелена Хвиля» (Грузія), Центром незалежної журналістики (Молдова) і партнерами з Білорусії.



З питань акредитації звертайтеся, будь ласка, до Наталії Сад за телефоном: (050) 930 84 39 або  nsad@internews.ua

 

Адреса прес-центру: м. Київ, ст. м. Палац спорту, вул. Еспланадна, 20 (1 поверх)

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9027
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду