detector.media
28.08.2013 18:19
3 вересня - прес-конференція «Свобода ЗМІ в країнах Східного партнерства: прогрес чи регрес? Рейтинги та оцінки»

3 вересня в 11.00 в прес-центрі Інформаційного агентства «Українські новини» відбудеться прес-конференція на тему «Свобода ЗМІ в країнах Східного партнерства: прогрес чи регрес? Рейтинги та оцінки».

 

На прес-конференції Міжнародна громадська організація «Інтерньюз-Україна» представить результати пілотного Індексу свободи медіа в країнах Східного партнерства - Азербайджані, Білорусії, Вірменії, Грузії, Молдові та Україні.

 

Наприкінці листопада на Вільнюському саміті Східного партнерства вирішиться доля Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Оскільки свобода ЗМІ відноситься до основоположним цінностям Євросоюзу, прогрес у цій сфері буде дуже важливим для належного виконання майбутньої Угоди. Аналізуючи досягнення України в галузі свободи слова та її місце в рейтингу країн Східного партнерства, експерти дослідження дійшли висновку, що поки Україна не може претендувати на роль регіонального лідера.

 

Під час прес-конференції будуть представлені результати дослідження пілотного Індексу свободи медіа країн шістки, рекомендації міжнародного пулу експертів щодо поліпшення ситуації зі свободою ЗМІ в охоплених програмою державах, а також презентовано веб-сайт www.mediafreedomwatch.org, покликаний оперативно висвітлювати все, що стосується  до тематики проекту.

 

У роботі прес-конференції візьмуть участь такі експерти:

- Андрій Кулаков, програмний директор МГО «Інтерньюз-Україна»

-Борис Навасардян, президент Єреванського прес-клубу (Вірменія)

-Наталія Сад, координатор проекту МГО «Інтерньюз-Україна»

-Анатолій Марциновський, головний редактор сайту проекту



Довідка: Проект «Спостереження за свободою слова в Східному регіоні Європейської політики сусідства» покликаний сприяти захисту свободи слова та ЗМІ в країнах Східного партнерства шляхом підвищення обізнаності громадськості на регіональному та міжнародному рівнях щодо ситуації зі свободою ЗМІ та журналістів регіону. Проект реалізується МГО "Інтерньюз-Україна" у співпраці з провідними медійними неурядовими організаціями: Єреванським прес-клубом (Вірменія), Спілкою журналістів «Ені Несил» (Азербайджан), Асоціацією «Зелена Хвиля» (Грузія), Центром незалежної журналістики (Молдова) і партнерами з Білорусії.



З питань акредитації звертайтеся, будь ласка, до Наталії Сад за телефоном: (050) 930 84 39 або  nsad@internews.ua

 

Адреса прес-центру: м. Київ, ст. м. Палац спорту, вул. Еспланадна, 20 (1 поверх)

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY