На «Кінолітописі–2013» відзначили роботу ТО документальних фільмів та програм НТКУ

31 Травня 2013
16606

На «Кінолітописі–2013» відзначили роботу ТО документальних фільмів та програм НТКУ

16606
ПРЕС-РЕЛІЗ
На «Кінолітописі–2013» відзначили роботу ТО документальних фільмів та програм НТКУ

Нещодавно у Києві завершився ХІІ Київський міжнародний фестиваль документальних фільмів «Кінолітопис-2013». Оргкомітет фестивалю відзначив дипломом творче об'єднання документальних фільмів «За представлену програму фільмів про видатних людей України».

 

Протягом декількох років щоп'ятниці в ефірі Першого Національного виходять документальні фільми, що відображають важливі події і розповідають про відомих особистостей української історії.

 

«Мені дуже приємно, що роботу нашого творчого об'єднання відзначили на фестивалі «Кінолітопис-2013». Цього року це вже наша п'ята нагорода. Особливо приємно було отримати диплом за фільм «Український пересмішник. 100-річчю Андрія Сови присвячується», тому що це ім'я, на жаль, вже мало кому відоме. Наше творче об'єднання на українському телебаченні в якомусь сенсі унікальне, адже ми маємо можливість створювати продукт, спираючись не тільки на рейтинги, але ще й на пізнавальну складову. Культура й історія - це дуже широкий пласт, який протягом тривалого часу складається з людей і подій, нехай і не завжди топових. Благо, телеглядачі хочуть дізнаватися щось нове: чути нові імена та історичні факти. І ми даємо їм таку можливість», - сказав директор творчого об'єднання документальних фільмів та програм НТКУ Марк Гресь.

 

Також Марк Гресь поділився планами стосовно проектів, які ТО документальних фільмів та програм планує підготувати цього року: «Наше об'єднання цього року працюватиме над новітньою історією України. Наприклад, зараз ми співпрацюємо з Ярославом Кендзьором, колишнім депутатом Верховної Ради. У нього зберігся унікальний відеоархів, який буде покладено в основу документального циклу «Архів Кендзьора». Ми хочемо спробувати зробити проект з відео, якого ніхто ніколи не бачив. Все, що відбувалося 20 років тому, майже не вивчене і не розказане, тому я вважаю, що це буде цікаво нашому глядачеві. Безумовно, у нас є і певне державне замовлення, тому ми робитимемо документальні фільми, присвячені ювілеям і круглим датам».

 

Нові цікаві документальні фільми можна буде побачити в ефірі Першого Національного. А документальні стрічки, прем'єрні покази яких вже відбулися, можна подивитися на сайті телеканалу в розділі «Відео».

 

Найкращі документальні фільми - тільки на Першому Національному!

 

Прес-служба Першого Національного

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Прес-служба Першого національного
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16606
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду