detector.media
31.05.2013 12:02
На «Кінолітописі–2013» відзначили роботу ТО документальних фільмів та програм НТКУ
ПРЕС-РЕЛІЗ

Нещодавно у Києві завершився ХІІ Київський міжнародний фестиваль документальних фільмів «Кінолітопис-2013». Оргкомітет фестивалю відзначив дипломом творче об'єднання документальних фільмів «За представлену програму фільмів про видатних людей України».

 

Протягом декількох років щоп'ятниці в ефірі Першого Національного виходять документальні фільми, що відображають важливі події і розповідають про відомих особистостей української історії.

 

«Мені дуже приємно, що роботу нашого творчого об'єднання відзначили на фестивалі «Кінолітопис-2013». Цього року це вже наша п'ята нагорода. Особливо приємно було отримати диплом за фільм «Український пересмішник. 100-річчю Андрія Сови присвячується», тому що це ім'я, на жаль, вже мало кому відоме. Наше творче об'єднання на українському телебаченні в якомусь сенсі унікальне, адже ми маємо можливість створювати продукт, спираючись не тільки на рейтинги, але ще й на пізнавальну складову. Культура й історія - це дуже широкий пласт, який протягом тривалого часу складається з людей і подій, нехай і не завжди топових. Благо, телеглядачі хочуть дізнаватися щось нове: чути нові імена та історичні факти. І ми даємо їм таку можливість», - сказав директор творчого об'єднання документальних фільмів та програм НТКУ Марк Гресь.

 

Також Марк Гресь поділився планами стосовно проектів, які ТО документальних фільмів та програм планує підготувати цього року: «Наше об'єднання цього року працюватиме над новітньою історією України. Наприклад, зараз ми співпрацюємо з Ярославом Кендзьором, колишнім депутатом Верховної Ради. У нього зберігся унікальний відеоархів, який буде покладено в основу документального циклу «Архів Кендзьора». Ми хочемо спробувати зробити проект з відео, якого ніхто ніколи не бачив. Все, що відбувалося 20 років тому, майже не вивчене і не розказане, тому я вважаю, що це буде цікаво нашому глядачеві. Безумовно, у нас є і певне державне замовлення, тому ми робитимемо документальні фільми, присвячені ювілеям і круглим датам».

 

Нові цікаві документальні фільми можна буде побачити в ефірі Першого Національного. А документальні стрічки, прем'єрні покази яких вже відбулися, можна подивитися на сайті телеканалу в розділі «Відео».

 

Найкращі документальні фільми - тільки на Першому Національному!

 

Прес-служба Першого Національного

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY